Exposities museum Baron van Brakell

ommeren • Tijdens het zomerseizoen zijn er in Streekmuseum Baron van Brakell, naast de gebruikelijke exposities, twee extra exposities. 

Zo is er tot 31 oktober een doorlopende expositie over De Hoop in Lienden, met aandacht voor de restauratie van deze korenmolen. Iedereen die vanuit Ommeren via de Voorstraat Lienden in rijdt ziet links een molenromp staan. Een stenen romp zonder wieken. Voor alle Liendenaren is dit een bekend gezicht. Tot in mei stond deze molen ingepakt in plastic. Begin juni is de bovenkant van de stenen romp weer zichtbaar. De komende tijd zal er steeds meer zichtbaar worden. Het voegwerk is aan de buitenzijde eind mei voltooid. De expositie toont hoe de molen er vroeger uitzag.
Van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 juni staat het museum in het teken van historische kleding. Deze bijzondere expositie geeft een beeld van de modegeschiedenis tussen 1920 en 1940. Rolf Laponder vult het museum dezer dagen met zijn verzameling schitterende kledingstukken uit die tijd. Jurken, rokjes, hoeden schoenen en nog veel meer kledingaccessoires zijn er dan te bewonderen. En het gaat niet alleen over Betuwse kleding. Rolf vertelt bezoekers graag het nodige over de kleding en het gebruik hiervan. De toegangsprijs van het museum blijft gewoon hetzelfde.
Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 13.00 tot 17.00 uur; zaterdag 11.00 tot 17.00 uur; zon- en feestdagen gesloten. Website: www.streekmuseumbaronvanbrakell.nl