Tiel, 01 juni 2023
Wethouder Erika Spil en ontwikkelingsmaatschappij Dunavast de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van een nieuwe bioscoop met restaurant op de hoek van de Kloosterstraat -Koninginnestraat. Met een bioscoop krijgt deze plek een mooie nieuwe invulling, die goed past bij het culturele aanbod van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof en Zinder, hét cultuurgebouw van Tiel. Op de foto: vlnr Aart Jan Verdoold, wethouder Erika Spil en Heine J.W. van Nieuwenhuijze.
Foto Jan Bouwhuis.
Tiel, 01 juni 2023 Wethouder Erika Spil en ontwikkelingsmaatschappij Dunavast de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van een nieuwe bioscoop met restaurant op de hoek van de Kloosterstraat -Koninginnestraat. Met een bioscoop krijgt deze plek een mooie nieuwe invulling, die goed past bij het culturele aanbod van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof en Zinder, hét cultuurgebouw van Tiel. Op de foto: vlnr Aart Jan Verdoold, wethouder Erika Spil en Heine J.W. van Nieuwenhuijze. Foto Jan Bouwhuis. Foto: Jan Bouwhuis

Start bouw Tielse bioscoop in 2024

tiel • Op de plek van de oude bibliotheek, op de hoek van de Kloosterstraat en de Koninginnestraat in Tiel komt een nieuwe bioscoop. Afgelopen donderdag zetten wethouder Erika Spil en ontwikkelingsmaatschappij Dunavast hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Met de komst van de bioscoop met restaurant krijgt deze plek een nieuwe invulling die goed past bij het culturele aanbod van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof en cultuurgebouw Zinder. "Als alles volgens planning verloopt, start de bouw volgend voorjaar", zegt wethouder Erika Spil. "En kunnen we in 2025 naar de bioscoop in onze eigen stad. Een veel gehoorde wens van veel inwoners, jong en oud."


Fietser ernstig gewond bij aanrijding

buren • Op de N834 in Buren, bij de rotonde met de Dreef en de Aalwijksestraat, kwamen zaterdagmiddag een auto en een fietser met elkaar in botsing. Een man op een elektrische fiets werd bij het oversteken op de rotonde aangereden door een personenauto. De oudere fietser kwam hard ten val en raakte hierbij ernstig gewond. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht. De traumahelikopter landde vlakbij de rotonde en de trauma-arts ging met de ambulance mee. De weg was lang afgesloten voor sporenonderzoek.


Brand in hooirollen

maurik • Zondag om 21.10 uur werd een buitenbrand gemeld op de N835, de Tielseweg in Maurik. Ter hoogte van de Breedslagseweg stonden zes van in totaal 23 rollen hooi in brand. Omdat er onvoldoende bluswater voorhanden was, werd een schuimbluswagen opgeroepen voor extra watercapaciteit. De brandweer had veel werk om de brand definitief te kunnen doven.


Rommelmarkt

zoelen • Rond de Zoelense kerk wordt komende zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur de rommelmarkt gehouden. Er is van alles te koop. Ook is er een verkoop bij opbod, een Rad van Avontuur, eten en drinken én een terras. De toegang en parkeren zijn gratis. De opbrengst is voor het onderhoud van de kerk.