Nieuwe coördinator voor project Tielse Maatjes

tiel • Inez Koot nam woensdag afscheid als coördinator van het project Tielse Maatjes. Dat project ondersteunt mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Inez Koot heeft het project ruim zes jaar gecoördineerd voor de Werkgroep Ruimte voor Anders zijn. 

Het project Tielse Maatjes is een onderdeel van de stichting Diaconaal Centrum Tiel, waar ook het Inloophuis aan de Doctor Schaepmanstraat bij hoort. Inez Koot zorgde ervoor dat mensen de weg naar het project konden vinden. Ook begeleidde ze de vrijwilligers die samen met mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid activiteiten ondernemen, zoals winkelen, sporten, hobby’s, museumbezoek en wandelen. In 2021 ontvingen de Tielse Maatjes daarvoor de Burgerinitiatief Award, gesponsord door de gemeente Tiel en Mozaïek Welzijnsdiensten.
Het afscheid werd gehouden in de Franciscushof aan de J.D. van Leeuwenstraat, de biologische stadstuin die ook tot het DCT behoort. De deelnemers en de vrijwilligers zetten Inez met cadeaus Inez in het zonnetje. Tegelijkertijd verwelkomden ze Esther Valkenet, die het stokje van Inez overneemt. Esther heeft zich bekwaamd op het terrein van coaching, organisatiepsychologie en gezondheid. Ze maakt ook al ruim een jaar als vrijwilliger deel uit van het project. De voorzitter van de werkgroep Ruimte voor anders zijn, Aad van Dijk, en de voorzitter van de stichting Diaconaal Centrum, Frans van Oostveen, spraken woorden van waardering en wezen op het unieke karakter van het project waarin vrijwilligers mensen bijstaan die te maken hebben met psychiatrische problemen. Het project is bereikbaar via E-mail: Tielsemaatjes@gmail.com en via de telefoon: 06 155 04 528.