AVRI maakt zich op voor de toekomst

tiel • De aankoop van de kavel op bedrijventerrein Medel is een verstandige en toekomstbestendige keuze van de AVRI, vindt ook de Tielse wethouder Remco Dijkstra. 

De AVRI heeft een grotere toekomstbestendige milieustraat nodig, ondanks het hoge prijskaartje dat er aan hangt. Vanuit dagblad De Gelderlander kwam er kritiek op deze investering. Is een dergelijke investering werkelijk nodig?
Wethouder Dijkstra: "Als je toekomstbestendig wilt zijn, dan moet je daadwerkelijk grootschalig uitbreiden bij de AVRI. Hoe we dat invullen moet nog beslist worden, maar het helpt zeker in het behalen van de circulaire doelen in 2050, als we ruimte hebben. Het project is nog lang niet zo ver. In de besluitvorming en het adviseren zijn we nog niet betrokken. Wel kunnen we stellen dat de AVRI een marktconforme prijs heeft betaald."

Fractievoorzitter Peter Elferink voegt daar aan toe: "In de huidige milieustraat moeten er twintig stromen grondstoffen gescheiden zijn, maar in 2050 moeten dat er maar liefst vijftig zijn." Daar is dus uitbreiding voor nodig.

Update papierinzameling AVRI

Er zijn gesprekken gevoerd met alle vijftien verenigingen, die voorheen papier inzamelden voor de AVRI. Het ware goede en open gespreken waar veel animo was voor alternatieve taken, praktische werk, inzet en voldoende verdiensten. Binnenkort volgt er ook een gesprek met de AVRI. Na de zomer wordt er opnieuw een voorstel gedaan aan de gemeenteraad.

Fraude bij de AVRI

Er is fraude gepleegd bij de AVRI door afvalinzamelaars. Zij haalden meer afval op dan contractueel was vastgesteld met partijen. Een aantal bedrijven heeft meer afval afgegeven dan is afgesproken. Er is aangifte gedaan.