Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Scouting Phoenix opent nieuwbouw aan de Hennepe in Tiel

Nieuws

TIEL • Scouting Phoenix Tiel opent op zaterdag 3 juni haar nieuwe blokhut op het terrein aan de Hennepe 199. 

Vertegenwoordigers van de gemeente, het Burgerweeshuis en het voormalige Spoorenbergfonds zullen ieder een deel van de openingshandelingen verrichten om 10.00 uur.

Bezichting

Daarna is bezichtiging van het pand mogelijk én begint een open dag op het terrein van de groep. Buurtbewoners worden hierbij, samen met hun kinderen, van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen. 

Kom wel zo veel mogelijk te voet of per fiets, want het aantal parkeerplaatsen is beperkt. 

Oude gebouwen

De oude gebouwen waren al jaren aan vervanging toe. Dankzij een grote gift van het Spoorenbergfonds van de Dominicuskerk zo’n zeven jaar geleden konden de eerste plannen worden gemaakt. Er kwam een bouwcommissie en architectenbureau Loosbroek maakte het eerste ontwerp.

Bouwen bleek duur, er moest veel geld worden verzameld. Vele acties van de groep zelf en grotere en kleinere donaties maakten het mogelijk de plannen concreet in te vullen. 

Sponsoring

Met name de sponsorbijdrage van het Burgerweeshuis in Tiel maakte de start van de bouw, ongeveer een jaar geleden, mogelijk. Onder leiding van bouwmeester Gert Jan van Ingen kon de bouw van start gaan. 

Veel bedrijven hebben bijgedragen aan de bouw, en sponsorden vaak een deel van de materialen. Waar nodig werden gespecialiseerde bedrijven ingeschakeld, maar veel werk kwam uit handen van vrijwilligers van de eigen groep, een aantal ouders van jeugdleden en anderen onder de bezielende leiding van gebouwbeheerder Hans Besems. Hij zal vanaf 10.30 uur ook de rondleidingen in het pand verzorgen. Tijdens de open dag zijn er activiteiten voor jeugdleden en andere kinderen.