Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kunstproject verbindt Fruitcorso en nieuwe Nederlanders

Nieuws

TIEL • Een bijzonder kunstproject in de binnenstad van Tiel: een ode aan het Fruitcorso door middel van duizenden glasmozaïeksteentjes. Tijdens dit project zoeken de dertien corsoclubs de verbinding met ‘nieuwe Nederlanders’ en leggen op een tableau van 15 bij 6 meter een detail van een corsowagen. 

In het najaar zal de constructie van ‘Versteend fruit’ aan de Waterstraat geplaatst worden, maar zaterdag 27 mei krijgen de plakkers van de clubs een workshop om te leren werken met dit nieuwe materiaal. Onder leiding van Gera van der Leun, samen met Cora Agterberg, de bedenker en drijvende kracht van het kunstproject, worden dan de eerste steentjes gelegd. 

Deze training vindt plaats in een winkelpand aan de Waterstraat 40, tegenover Kruidvat. Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn geïnteresseerden welkom om eens binnen te lopen.

Een uniek element van het initiatief is om ‘nieuwe Nederlanders’ voor het Fruitcorso te interesseren. Gert-Jan van Ingen, bestuurslid 4-Stromenland en binnenstad manager: “Op deze manier willen we een verbinding leggen. Dit project is bij uitstek daarvoor geschikt. Iedereen kan zaterdag binnenlopen.’’

Vrijwilligers gezocht

Naast dit kunstproject is het Fruitcorso gegroeid tot een week vol activiteiten, de Betuwse Oogstweek genaamd. Door het groeien van het eventaanbod liggen er meer werkzaamheden bij Stichting 4-Stromenland.

Hierdoor zoekt de stichting per direct vrijwilligers die op één of andere manier willen ondersteunen bij de organisatie of realisatie van alle (sub)evenementen. “Van organisatiekracht tot hekkensjouwers, iedereen is van harte welkom bij onze corsofamilie.Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via info@fruitcorso.nl.