• Erik Zaaijer stopt met zijn werkzaamheden als raadslid en fractievoorzitter bij PCG Buren.
• Erik Zaaijer stopt met zijn werkzaamheden als raadslid en fractievoorzitter bij PCG Buren. Foto: Aangeleverd

Wisseling in de fractie van PCG Buren

Nieuws

BUREN • Erik Zaaijer zal per 30 mei zijn werkzaamheden als raadslid en fractievoorzitter van PCG Buren neerleggen. Hij blijft echter als fractieadviseur verbonden aan de fractie. 

Erik Zaaijer heeft aangegeven dat hij niet de tijd kan besteden aan het raadswerk die hij zou willen. Dit komt door extra verantwoordelijkheden die hij heeft gekregen op zijn werk. Dit betekent dat Erik zijn werkzaamheden als raadslid en fractievoorzitter zal neerleggen. 

Helemaal afscheid nemen doet Erik gelukkig niet. Hij zal als fractieadviseur verbonden blijven aan de fractie en zijn kennis en kunde blijven inbrengen. In het bijzonder op het gebied van agrarische vraagstukken.

Opvolging

Jan Keuken, momenteel al actief als raadslid, zal het fractievoorzitterschap van Erik overnemen. De vacature van raadslid zal worden ingevuld door Rijk Prosman. Rijk is momenteel al burgerraadslid en bekend met het fractiewerk.

Een nieuw gezicht binnen de fractie is Harry Koning. Harry zal de opengevallen vacature van burgerraadslid gaan invullen. Harry heeft al ervaring als communicatiemedewerker bij gemeenten. Nu zal hij de gemeente ook vanuit de politieke kant leren kennen.

Wisseling per 30 mei

Tijdens de raadsvergadering van 30 mei zal er officieel afscheid genomen worden van Erik Zaaijer als raadslid en fractievoorzitter. Daarnaast zal Rijk Prosman worden geïnstalleerd als raadslid en Harry Koning als burgerraadslid. Het bestuur en de fractie van PCG Buren willen Erik Zaaijer hartelijk danken voor zijn inzet en vele geleverde werk in de afgelopen jaren.

Zijn karakteristieke en directe manier van het voeren van politiek, zal men in de raadzaal zeker missen. Daarnaast wenst men Jan, Rijk en Harry veel succes met hun nieuwe functies.