'De Petjes' doen mee aan Tour du ALS in Frankrijk

tiel • Op 8 juni 2023 vindt de elfde editie van de Tour du ALS plaats in Frankrijk. Tijdens dit evenement gaan honderden wandelaars, hardlopers en fietsers de berg Mont Ventoux beklimmen voor de strijd tegen de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. Met als motto: ‘samen trappen we ALS de wereld uit!’

Helaas is er nog altijd geen medicijn voor deze ziekte. De opbrengst van dit sportieve evenement komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak én behandeling van ALS. Tielenaren Hennie, John, Erik jr., Max en Jeremy doen dit jaar mee als team ‘de petjes' en gaan met de fiets de berg op. Deze zware tocht van ruim 43 kilometer gaan ze maken ter ere van Erik Knol, die in mei 2022 overleed aan deze verschrikkelijke ziekte. Zijn zoons Erik jr. en Max Knol verloren in 2018 eveneens hun oom Ronnie Knol aan dezelfde ziekte. Trots zijn zij dan ook dat zij, samen met hun ooms Hennie en John van Hensbergen en neef Jeremy van Hensbergen, hun vader en oom kunnen eren tijdens de Tour du ALS. 

Steun

Mensen die een steentje bij willen dragen om het team te steunen en om het doelbedrag te halen kunnen dat doen via https://www.tourduals.nl/teams/de-petjes. Elk bedrag is welkom en wordt door het team zeer gewaardeerd. Ondertussen trainen zij de komende weken nog hard verder zodat ze op 8 juni de top van de Mont Ventoux gaan bereiken! Meer informatie over dit evenement kan men vinden op de website van Tour du ALS.

q www.tourduals.nl