• Simca, Peugeot.... áls het maar Frans is.
• Simca, Peugeot.... áls het maar Frans is. Foto: aangeleverd

Franse Autodag bij Visscher Classique

buren • Attention, liefhebbers van Citroën, Peugeot, Renault, Simca en andere merken uit La douce France. Omcirkel zondag 21 mei in de agenda, want dan wordt in Buren van 11.00 tot 16.00 uur de vijftiende Franse Autodag gehouden. Het evenement vindt plaats op de nieuwe locatie, bij automuseum Visscher Classique.

De Franse Autodag is een doorgaans ongedwongen, sfeervol samenzijn voor zowel bezitters als fans van Franse merken. Een dag tussen honderden fraaie automobielen met daarnaast heerlijke dranken en hapjes in Franse stijl, muziek én een heus concours d’élégance. De Farns Autodag is ontstaan in 2016. Tijdens het evenement worden liefhebbers van heinde en ver ontvangen voor hun gedeelde passie. Dat kan een Panhard uit de zestiger jareen zijn, maar ook een Talbot van twee decennia later. En evengoed een gepimpte Peugeot 205 GTi uit de jaren negentig. Kortom, het is dé dag in het jaar dat, - in goed Engels - oldtimers, youngtimers en specials met een Frans paspoort van harte welkom zijn.

Nieuwe vaste plek

Na steeds wisselende locaties in het land, werd de Franse Autodag in 2015 voor het eerst bij Henk Visscher in Culemborg gehouden. Hij was destijds dealer van onder meer Peugeot en Citroën. Het evenement vond daar ook de jaren erna plaats, tot de wereld in het voorjaar van 2020 'tot stilstand' kwam.
In de periode die volgde besloot Henk Visscher zijn bedrijfsmatige activiteiten te beëindigen. Maar zijn indrukwekkende collectie Franse automobielen bleef intact en die vormt het hart van het eind vorig jaar geopende automuseum Visscher Classique in Buren. Dat wordt vanaf nu de vaste locatie voor de Franse Autodag. Een wandeling door Buren is beslist ook de moeite waard. Daar is bovendien op dezelfde dag de 25ste Kunstmarkt.

Toegang museum

De deelnemende auto's worden in de directe omgeving van Visscher Classique opgesteld. Voor bezoekers is de toegang tot de Franse Autodag gratis; voor het museum geldt een gereduceerd tarief van 10 euro per volwassene (tot en met 18 jaar: 5 euro). Wie met zijn of haar auto wil deelnemen betaalt 15 euro, inclusief toegang tot het museum. Er is een gelimiteerd aantal tickets, te koop via www.franseautodag.nl.