Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Stichting Burgerweeshuis ondersteunt tientallen projecten

Nieuws

TIEL • Het afgelopen half jaar heeft de Stichting Burgerweeshuis Tiel veel projecten voor en door de jeugd in Tiel en voor mensen met een beperking financieel ondersteund.

Een greep uit de projecten: Puzzelrit voor mensen met een beperking georganiseerd door de St. Anders; Realisatie van een Duplowand voor de kinderafdeling van het ziekenhuis Rivierenland; Peerpop, een muziek project voor mensen met een beperking; Jeugdvakantieweken; Archeologisch hotspot in Flipje/streekmuseum; ‘Sint’ actie-Techniekwedstrijd; Schaaktoernooi; etc.

De ondersteuning bestond uit bedragen tussen de 500 en 6.000 euro. Het bestuur gebruikt de opbrengst van de bezittingen, bestaande uit obligaties, spaargeld en pachtgronden, om daarmee projecten voor en door de jeugd in Tiel (tot 28 jaar) te ondersteunen. Ook aanvragen voor projecten voor Tielenaren met een verstandelijke beperking (geen leeftijdseis) worden in behandeling genomen. Nieuw is ook dat projecten voor Tielenaren met een lichamelijke beperking voor ondersteuning in aanmerking kunnen komen.

De opbrengst door de verkoop van het Burgerweeshuis (aan woningstichting Thius) en het feit dat de Stichting Burgerweeshuis Tiel dit jaar maar liefst 460 jaar bestaat, heeft het bestuur doen besluiten om eenmalig twee projecten met een hogere bijdrage dan normaal te ondersteunen. Scouting en de voetbalvereniging Theole. 

Mensen die een project weten dat ondersteuning verdient, kunnen terecht op de website: https://burgerweeshuistiel.nl/ of neem contact op met Ray Peters, telefoon: 0344-618760.