Afbeelding

Duurzame land- en tuinbouwbedrijven organiseren activiteiten

Nieuws

RIVIERENLAND • Het weekend van hemelvaart staat in het teken van eten uit je eigen omgeving. Duurzame land- en tuinbouwbedrijven in heel Gelderland organiseren activiteiten zoals een rondleiding of een workshop. Ook in het rivierengebied. 

Veel mensen willen best vaker lokale producten kopen, maar weten niet zo goed welke lokale en duurzame producten in hun eigen omgeving te vinden zijn. Trek er daarom op uit en ontdek deze leuke adresjes tijdens het lange weekend van de korte keten.

Activiteiten

In Gelderland zijn er zo’n dertig duurzame bedrijven die een activiteit aanbieden in het hemelvaartsweekend. Op www.goodfoodclub.nu/agenda zijn activiteiten van boerderijverkooppunten, voedselbossen en stalletjes in de buurt te vinden.

Van land naar hand

In een korte voedselketen zit maximaal één tussenhandelaar tussen boer en consument. Dat scheelt enorm veel transportkilometers en daarmee luchtvervuiling. Ook ontvangen boeren een eerlijke prijs voor hun producten, omdat er minder bij tussenhandelaren zoals de groothandel en de supermarkt terecht komt.

Duurzame boeren dragen positief bij aan een afwisselend landschap en gezonde biodiversiteit, en consumenten kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod van gezonde en verse producten die rechtstreeks bij de producent te koop zijn.

Internationale dag

Het lange weekend van de korte keten gaat vooraf aan de internationale dag van de biodiversiteit, op maandag 22 mei. Biodiversiteit staat onder druk. Natuurinclusieve landbouw speelt een belangrijke rol bij het versterken van biodiversiteit, het landschap, gezond grondwater en bodemleven. Kom dus vooral langs tijdens het lange weekend van de korte keten.