• Er kunnen in de nieuwe opslagruimte weer decors worden gebouwd en opgeslagen.
• Er kunnen in de nieuwe opslagruimte weer decors worden gebouwd en opgeslagen. Foto: Jan Bert Vonk

De Vree en Sliepen helpt decorbouwers uit de brand

Nieuws

TIEL • Met het wegvallen van de decorbouwplaats op het oude veilingterrein, die plaats moet maken voor woningbouw, zaten de bouwers van diverse Tielse gezelschappen met de handen in het haar. Waar moesten nieuwe decors gebouwd worden en de oude worden opgeslagen? De Vree en Sliepen BV uit Tiel schoot te hulp en stelde ruimte beschikbaar aan het decorbouwteam.

“Er is bij ons een afgebakende ruimte vrijgekomen die we graag beschikbaar wilden stellen aan een partij die ook sterk regionaal gericht is en een maatschappelijk doel steunt”, zegt Teunis van Voorthuizen, hoofd Bestaande Bouw bij De Vree en Sliepen. “Daarnaast past de bedrijfsvoering bij elkaar, want we zijn allemaal makers die mooie dingen willen creëren die blíjvend zijn. Voor ons zijn dat tastbare gebouwen, voor de makers van de voorstellingen zijn het blijvende herinneringen.”

Veel gezelschappen zijn ontzettend blij met deze oplossing. De decors van onder meer het Betuwe Toneel, Elstars MuziekTheater, Idem Dito (een tweejaarlijkse musicalproductie van de Tielse basisscholen), Stichting ZO en alle voorstellingen van Zinder Educatie kunnen nu in de werkplaats van het bouwbedrijf gerealiseerd worden.

Vrijwilligers verplaatsen decors
Het trouwe team van vrijwilligers is begonnen met het verplaatsen van de bestaande decorstukken naar de nieuwe locatie. Als dank krijgt De Vree en Sliepen BV gratis kaarten bij elke voorstelling in de Zinder Zaal.