Ostendorp woont op Eiland van Maurik

maurik • Burens nieuwe burgemeester Hans Martijn Ostendorp en zijn vrouw Linda hebben onderdak gevonden in de gemeente. Ze bewonen tijdelijk een recreatiewoning op het Eiland van Maurik. De zoektocht naar een meer permanente woning gaat van daaruit door. Hun huis in Doetinchem houdt het burgemeestersgezin aan, omdat twee zoons daar opleidingen volgen. Bovendien werkt Linda er als secretarieel ondersteuner van de gemeente Montferland.


Welk boek wint?

lienden • Twintig leerlingen van OBS de Sterappel, de protestants-christelijke basisschool Eben Haëzer uit Lienden en OBS De Regenboog uit Ingen hebben zeven donderdagen in Bibliotheek Lienden boeken gelezen en beoordeeld voor de Kinderjury 2023. De Kinderjury is een unieke prijs, want hier zijn het de kinderen die bepalen. Onder leiding van leescoach Anne Dee (Bibliotheek Rivierenland) praatten de juryleden in een groep van 6-9 jaar en een groep van 10-13 jaar samen over boeken. Wat maakt een boek leuk of is het misschien toch stom? Op donderdag 20 april werd er door de groepen officieel gestemd. Welk boek mag in de prijzen vallen en welke mag in de prullenbak? Er volgt nog een tweede ronde. Vanaf 10 mei kan nog één keer worden gestemd op de Top-drie. Kijk op www.kinderjury.nl of kom naar de bieb.


Dammer Fred Ivens lid van verdienste

ingen • Fred Ivens is benoemd tot lid van verdienste van de Koninklijke Nederlandse Dambond. De 79-jarige Ingense veteraan, al 64 jaar actief op en rond het dambord, ontving deze onderscheiding wegens 'al zijn publicitaire en promotionele activiteiten'. Dat gebeurde in Voorburg, bij de opening van het Nederlands Damkampioenschap voor veteranen, georganiseerd door de Stichtiing The Hague Open. Oud-jounalist Ivens fungeert daar als voorzitter en perschef.