• Zaterdagavond is Meat Loafs 'Bat out of Hell', met René van Kooten en Tessa Sunniva, te ondergaan.
• Zaterdagavond is Meat Loafs 'Bat out of Hell', met René van Kooten en Tessa Sunniva, te ondergaan. Foto: aangeleverd

Van 'Dicht bij Vermeer' tot Meatloaf

tiel • Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof biedt dezer dagen weer een gevarieerd programma. Zo is vanochtend (dinsdag) om 10.30 uur in de Kleine Zaal de film 'Dicht bij Vermeer' te zien. 

'Dicht bij Vermeer' geeft een unieke inkijk in de totstandkoming van de grootste Vermeertentoonstelling ooit. Van de stille diplomatie die nodig is om de Vermeers naar Nederland te krijgen en de nieuwe kennis die wordt opgedaan door schilderijen verflaag voor verflaag schilderijen te ontleden, tot het schokkende wereldnieuws dat een schilderij mogelijk toch geen Vermeer is.
Oóek vandaag, en woensdag, draait om 20.30 uur de film 'The Quiet Girl' in de Kleine Zaal. Het verhaal: Ierland, 1981. Door de komst van een nieuw kindje is er geen plek meer bij haar ouders voor de jonge, introverte Cáit. Als zij voor een zomer naar een liefdevolle tante en stugge oom op het platteland gestuurd wordt, blijken er ook in dat huis geheimen te zijn. The Quiet Girls is een betoverende, intieme film over 't vinden van je eigen plek.
De jeugd-dansvoorstelling Tuimel & Bounce (3+) van Honey Eavis, is samenwerking met Frontaal, is woensdag om 14.30 uur te zien in de Kleine Zaal. Oh nee, BAM, daar kukel je weer! Best moeilijk om in balans te blijven. En niet alleen als je een peuter bent… De dansers in de hiphopvoorstelling Tuimel & Bounce zijn supersterren als het gaat om vallen. Gelukkig stuiteren ze ook weer terug. De liefde voor de hiphopcultuur spat er vanaf in deze voorstelling. Een speelse hiphopvoorstelling voor de allerkleinste bezoekers.

'Bat out of Hell'

In de Rabozaal is zaterdag vanaf 20.00 uur Meat Loafs 'Bat out of Hell', met René van Kooten en Tessa Sunniva, te ondergaan. Vorig jaar overleed Meat Loaf (Marvin Lee Aday), 45 jaar na het onwaarschijnlijke succes van het op vier na bestverkochte album aller tijden 'Bat out of Hell'. De karakteristieke zanger werd wereldberoemd met de hit 'Paradise by the Dashboard Light'. Meat Loafs optredens werden gekenmerkt door veel theater. En dat is precies wat 'Legendary Albums Live' de bezoekers voorschotelt tijdens een integrale uitvoering van het album.
Zondag is om 14.30 uur, in de Kleine Zaal, de 6+ jeugdvoorstelling 'Professor S.' van Klein Amsterdam Producties te zien. Professor S. reist met zijn laboratorium met voorbeeld-brein door het land. Al experimenterend en rappend helpt hij iedereen. Hij helpt ze dingen beter te onthouden, harder te lopen, gezonder te zijn en ook nog liever te worden. Maar, als hij midden in zijn college gestoord wordt door een belletje van zijn vergeetachtige oma, raakt hij even in de war. Wat gebeurt er met je brein als je dingen vergeet? En hoe zorg je ervoor dat je je weer lekker voelt? Professor S. is een verbluffend realistische, maar ook magische, muzikale en humoristische voorstelling over het brein. De voorstelling is geïnspireerd door de kinderboekenserie van Erik Scherder, Fred Diks en Mariëlla van de Beek. Scherder kreeg als hoogleraar neuropsychologie landelijke bekendheid door zijn humoristische en bijzondere colleges bij DWDD.
Reserveren en informatie: www.agnietenhof.nl of tel. 0344 673500.