• De 3-jarige Stijn moest zelf worden opgenomen.
• De 3-jarige Stijn moest zelf worden opgenomen. Foto: Marloes van Tricht

Mooie actie voor Stijn én Prinses Máxima Centrum

zoelen • De 3-jarige Stijn uit Zoelen heeft leukemie. De bedoeling was dat hij op Koningsdag, tijdens de optocht in zijn dorp Zoelen, een inzamelingsactie zou houden voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Het liep helaas anders dan gepland.

"Onze zoon heeft sinds eind januari de diagnose leukemie en voor ons is sindsdien helaas het Prinses Máxima Centrum onze nieuwe thuis basis", zegt de moeder van Stijn. "Tijdens Koningsdag wilde hij een geweldige inzamelingsactie houden voor het Prinses Máxima Centrum. Het was de bedoeling om tijdens de optocht in ons dorp met zijn versierde fiets deze actie te houden."

Hoge koorts

Woensdagmiddag werd zijn fiets versierd en een QR-code geprint, maar helaas kreeg Stijn woensdagavond hoge koorts. Hij werd opgenomen in het Prinses Máxima Centrum, waardoor zijn Koningsdag niet door kon gaan.
"Onze buurvrouw Angela heeft de actie op Facebook en Instagram gezet, met het idee om toch nog wat centjes op te kunnen halen", vertelt Stijns moeder. "We hebben een streefbedrag van 500 euro bedacht. Dat bedrag was om acht uur 's morgens al bereikt en de hele dag werd er gedoneerd. En het bericht werd door veel mensen gedeeld. De stand staat nu op ruim 2400 euro."

Fooienpot

"Het allermooiste is nog dat de Koningsdag-organisatie uit Zoelen, ons dorp waar Stijn mee zou doen aan de optocht, de fooienpot - normaal gesproken bedoeld voor de organisatie van het volgende jaar - volledig beschikbaar stelt voor Stijn én het prinses Máxima centrum. Dit is echt een geweldig initiatief en hartverwarmend dat er zoveel aandacht is voor deze actie. We hadden een kleine 500 euro bedacht, maar uiteindelijk zitten we daar ruimschoots overheen. De inhoud van de fooienpot wordt nog geteld. En de actie loopt nog even door, dus wie weet wat voor prachtig bedrag Stijn straks mag overhandigen aan het Prinses Máxima Centrum, zodat ze weer meer onderzoek kunnen doen naar deze vreselijke ziekte."