• Het heren 1 team juicht met elkaar en trainer/coach Richard van Elst na gewonnen wedstrijd.
• Het heren 1 team juicht met elkaar en trainer/coach Richard van Elst na gewonnen wedstrijd. Foto: Lucien Plattel

Open training TiVoC: 'We zoeken toppers'

tiel • "We moeten breder worden qua selectie", zegt Richard van Elst, trainer heren 1 volleybalvereniging TiVoC (Tielse Volleybal Combinatie). Dit jaar startte een vrij jong en ambitieus herenteam, aangevuld met twee ervaren spelers, in de promotieklasse van de Nevobo. Ze eindigden als vierde in de competitie.

"Ik doe altijd graag ergens om mee met de prijzen", geeft Van Elst aan. "En dit jaar was een beetje grijs. Vierde worden is net niks. We willen omhoog. De jongens willen graag naar de derde divisie. En ik ook." Zelf heeft trainer Van Elst nog in zijn jongere jaren tweede divisie gespeeld bij de voorganger van TiVoC. "Zou mooi zijn als we weer die kant op kunnen."
Bestuursleden Debby Gorter en Albert Eisinga zien de vereniging weer groeien. "We zijn er nog niet, maar we zien een mooie groei", laat Gorter weten. Eisinga vult aan: "In coronatijd zijn we veel leden kwijtgeraakt en zaten we onder de 100 de leden. Op dit moment gaan de richting de 150 leden. Vooral de mini's en de recreanten groeien. We zouden ook graag zien dat het bij Nevobo-senioren gaat groeien."
Daarom houdt de vereniging een open training op zaterdag 13 mei van 11.00 tot 13.00 uur in de Betuwehal in Tiel. "We zijn op zoek naar mensen op niveau die twee keer in de week willen trainen en die honderd procent inzet hebben. Spelers die mee willen groeien met de ambitie om derde divisie te spelen. We zien graag dat het weer gezellig druk is op de zaterdagen in de hal, met allemaal mooie wedstrijden op niveau", aldus Gorter. Tijdens de open training zijn niet alleen heren welkom. Ook voor het dames 1 team, dat in de eerste klasse speelt, zijn nieuwe spelers welkom. Het team wil het komend seizoen bovenin de competitie meedraaien. En zij zoeken ook talentvolle speelsters met die ambitie en die ook twee keer in de week willen trainen.
De vereniging heeft andere volleybalverenigingen in de omgeving aangeschreven. "Niet om spelers weg te trekken", geeft Gorter aan, "maar we horen ook geluiden dat er teams zijn die stoppen en dan zijn er wellicht spelers die op zoek zijn naar een nieuwe club." "Niet geschoten is altijd mis", zegt Eisinga. "We zijn gewoon op zoek naar toppers."
"We kijken natuurlijk niet alleen naar buiten onze vereniging. Ook binnen de vereniging doen we een stapje erbij. We moeten ons blijven ontwikkelen, anders lopen de jongens weg naar andere verenigingen", zegt Gorter. Daarom start dit seizoen nog extra techniektraining voor de jeugd. "We willen de jeugd verder helpen en daar zetten we onze eigen spelers voor in."
Info en aanmelden open training: tc@tivoc.nl