Meewandelen met Diabetes Challenge

buren • Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijk om vitaal ouder te worden. Door regelmatig te wandelen blijf je fitter. Je maakt je spieren en gewrichten sterk en je stimuleert de bloedsomloop. Het verkleint het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en overgewicht. Met de Nationale Diabetes Challenge (NDC), die onder meer in Buren wordt gehouden, kan een ieder zichzelf twintig weken lang uitdagen in beweging te blijven.

De NDC helpt mensen op een gezonde manier in beweging te komen. Het is een wandelprogramma voor mensen met diabetes type 2 of overgewicht. Maar ook mensen zónder een (chronische) aandoening kunnen meedoen. Deelnemers wandelen twintig weken lang één keer per week met elkaar een route, altijd met een begeleider (zorgverlener, buurtsportcoach). Er wordt rekening gehouden met ieders niveau. De afstand en de intensiteit van de wandelingen worden langzaam opgebouwd. Er wordt een uur gewandeld, steeds vanaf dezelfde locatie. Na afloop staat er water klaar en kan nog even bijgepraat.
De NDC in Buren start op woensdag 10 mei om 10.00 uur bij Oranjehof aan de Kasteellaan 1 in Buren (Zorgcentrum De Betuwe). De laatste wandeldag is op woensdag 18 september.

Aanmelden 

Wie ook - samen met mensen uit de buurt - de eerste stap wil zetten naar een betere gezondheid, kan gratis meewandelen met de NDC. Aanmelden met naam, telefoon en emailadres kan via de website https://www.nationalediabeteschallenge.nl/buren/