Gezamenlijk regioprogramma 80 jaar bevrijding

tiel • In 2024/2025 herdenkt Nederland dat het 80 jaar geleden is bevrijd van de Duitse bezetting. Ook in Gelderland en het Rivierengebied wordt dit gevierd. De gemeente Tiel heeft met de gemeente Overbetuwe het initiatief genomen om, samen met andere gemeenten en vertegenwoordigers van het WO-II verhaal uit het Rivierengebied, hiervoor een gezamenlijk regioprogramma op te stellen. Namens alle betrokkenen vragen de gemeenten Tiel en Overbetuwe de Provincie om inhoudelijke en financiële ondersteuning voor dit programma.


Amicitia op zoek naar kraamhouders

lienden • Muziekvereniging Amicitia uit Lienden houdt op 29 mei de jaarmarkt en is daarvoor op zoek naar kraamhouders. Iedereen die aan de jaarmarkt wil deelnemen kan zich inschrijven via de website www.pinksterfeestenlienden.nl. Bellen naar 0344 602180 of 06 531 53 796 kan ook.


Twee gewonden bij harde botsing

tiel • Vrijdagavond kwamen Twee personenauto's kwamen vrijdagavond met elkaar in botsing op de kruising van de Rivierenlandlaan met de Beethovenlaan. Een vrouw raakte bekneld in haar auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Uiteindelijk waren er twee gewonden. Bij het ongeluk werd ook een verkeerspaal op een vluchtheuvel uit de grond gereden. De auto's zijn afgesleept door een berger.


Tielenaar verkoopt gestolen apparatuur op Marktplaats

soesterberg/tiel • De marechaussee heeft dinsdagavond in Tiel een 35-jarige man opgepakt, omdat hij gestolen computerapparatuur van het Ministerie van Defensie op Marktplaats verkocht. Dat meldt de marechaussee woensdag. De burgermedewerker van Defensie werd op heterdaad betrapt bij een afspraak om apparatuur te verkopen die hij had aangeboden. De man heeft de afgelopen tijd meerdere spullen verkocht. Een woordvoerder van de marechaussee kon niet zeggen om wat voor bedragen het gaat.