Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vier dagen fietsen door het rivierengebied

regio • De 36ste Betuwse Fietsvierdaagse vindt plaats van 18 tot en met 21 mei. De start is donderdag 18 mei op Hemelvaartsdag tussen 8.30 en 11.00 uur bij dorpshuis 'De Avezathen', Daver 46, Kerk-Avezaath.

Er is keuze uit vier verschillende afstanden: 25, 40, 60 of 80 km. Men laat de fietsers genieten van het gevarieerde Betuws landschap, de Fruitdelta van het Rivierengebied: boomgaarden, wijngaarden, historische stadjes en landgoederen. Men maakt kennis met de vier (grote) rivieren Waal, Rijn, Maas en Linge; rivieren met vergezichten en uitgestrekte uiterwaarden in toom gehouden door sterke dijken. Een prima gelegenheid om het dynamische Rivierengebied te leren kennen. Dit jaar en komende jaren wordt er hard gewerkt aan het versterken van de rivierdijken. Dit betekent dat de routes op sommige plekken zijn aangepast. Overnachtingsmogelijkheden: www.betuwsefietsvierdaagse.nl
Fietsliefhebbers kunnen zich nu al met korting online inschrijven via www.betuwsefietsvierdaagse.nl. Bij voorinschrijven bedragen de inschrijfkosten 10 euro voor deelnemers vanaf dertien jaar, normale prijs 12 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis deelnemen. De voorinschrijving sluit op 10 mei. Als men niet over internet beschikt dan kan men de nieuwe Brochure 2023 met aangehecht inschrijfformulier aanvragen via het secretariaat: 0344 681902/681663. Tijdens de fietsvierdaagse zijn er ook dagkaarten verkrijgbaar; deelnemers vanaf dertien jaar betalen 5 euro en kinderen tot en met twaalf jaar kunnen gratis meedoen.

Routes 2023

Donderdag 18 mei (eerste dag) Midden Betuweroute. Alle deelnemers komen in Echteld en de meesten komen in Lienden.
Vrijdag 19 mei (tweede dag) Lingeroute. Men komt o.a. door Geldermalsen, Deil, Rumpt, Beesd, Landgoed Mariënwaerdt en Tricht.
Zaterdag 20 mei (derde dag) Tielerwaardroute. Langs o.a. de dorpen Wadenoijen, Est, Neerijnen en Waardenburg.
Zondag 21 mei (vierde dag) Lekroute. Alle deelnemers komen in Wijk bij Duurstede en de meesten komen ook in Amerongen.