• Gert van Heun (links) neemt de voorzittershamer over van Wouuter de Lith van Jeude.
• Gert van Heun (links) neemt de voorzittershamer over van Wouuter de Lith van Jeude. Foto: Laurens Verspuij

Gert van Heun nieuwe voorzitter D66 Tiel

Nieuws

TIEL • Tijdens de onlangs gehouden algemene ledenvergadering nam Wouter van Lidt de Jeude afscheid als voorzitter van de afdeling D66 Tiel. Hij werd opgevolgd door Gert van Heun.  

Van Lidt de Jeude was lange tijd een zeer betrokken voorzitter en werd alom gewaardeerd. Hij blijft nog een tijd actief als penningmeester ad interim.

Gert van Heun vertelt: “In het besturen van verenigingen heb ik ruime ervaring in mijn pogingen me verdienstelijk te maken voor de gemeenschap, waarin ik leef. Ik ben getrouwd en woon sinds 2017 in Tiel Passewaaij, ben zeer geïnteresseerd in de historie van de stad en de oude rivierenloop van Waal en Linge. Ook de sociale en culturele omgeving heeft mijn aandacht.”

Lage positie
“Zo werd onlangs mijn aandacht getrokken door een publicatie over de lage positie van de gemeente Tiel bij het landelijke gemiddelde van inkomens”, aldus Van Heun “En iets later over het hoge aantal voortijdig schoolverlaters in Tiel. Beide zijn aan elkaar gerelateerd. Ik zou graag met jullie als D66-leden van gedachten wisselen over hoe D66 een rol kan spelen om dit feiten te verbeteren.”