Expositie Age Beumer, de oudste cursist van Zinder

tiel • In 1986 ging de in 1937 in Baarn geboren Age Beumer voor het eerst naar een cursus tekenen en schilderen. Beumer volgde in Tiel lessen aan destijds nog de SKV (Stichting Kunstzinnige Vorming), later de Plantage en nu Zinder. 

Age Beumer had nauwelijks tekenervaring. Na zijn opleiding als docent Lichamelijke Opvoeding gaf hij les op onder andere het Lingecollege in Tiel. Inmiddels is hij de langstzittende cursist van de beeldende afdeling van Zinder en vorige week opende zijn eigen expositie.

Diverse docenten

Age Beumer heeft in de afgelopen 37 jaar van diverse docenten les gehad. Hij begon bij Pieter van Oostveen, een landschapsschilder met wie hij veel buiten werkte. Zijn huidige docente, Leontien Vossen, kwam met het idee om een expositie in te richten. Zij is onder de indruk van zijn talent en wist dat hij thuis nog veel werken had liggen. Een deel daarvan is te zien in de expositie op de tweede verdieping van Zinder. 

Diverse technieken

Age Beumer heeft zich diverse technieken eigen gemaakt; van etsen tot drukwerk en van sjabloonwerk tot houtsneden. De laatste jaren werkt hij met verf, want dat werkt het beste met ogen die achteruit gaan. Age heeft altijd geprobeerd een eigen visie te creëren, zijn werken spreken voor zich. Bijzonder is dat hij zich blijft vernieuwen, zowel qua materiaal als qua stijl van werken. Die veelzijdigheid is terug te zien in de expositie.

Tot 23 mei

De expositie van Age Beumer is tot 23 mei te bezoeken in Zinder, op de tweede etage. Actuele openingstijden staan op www.zinder.nl.