Twintigste editie van Buren Bijzonder

buren • In het weekend van 2, 3 en 4 juni zetten zo'n veertig kunstenaars de deuren open van hun atelier of tonen hun werk op bijzonder locaties in de stad Buren en de omliggende plaatsen binnen de gemeente.

De organisatie achter de kunstroute Buren Bijzonder is druk met de voorbereidingen. Op de kersverse website is meer informatie te vinden over de deelnemers en de extra's waar het publiek straks van kan genieten. Kunstenaar Tonny Strik doet inmiddels voor de 20ste keer mee. Bij voorkeur vanuit haar atelier in Kerk-Avezaath, dus ze is blij dat de kunstroute dit jaar verder reikt dan alleen de stad Buren.
"Ik vind het fijn dat mensen speciaal voor mijn kunst komen als ze mijn adres bezoeken. Ik stel een deel van mijn huis en atelier beschikbaar en ook de tuin. Zo heeft men veel te zien en zo is er ook voldoende ruimte voor een praatje. Ik wil iedereen de aandacht kunnen geven en alle vragen kunnen beantwoorden,” vertelt de kunstenaar die al van jongs af aan bezig is met het maken van beeldende kunst. Het werk van Tonny Strik kenmerkt zich door heldere kleuren en abstracte vormen. Maar de kijker kan er altijd wel iets in ontdekken. Tonny: "Ik geef mijn schilderijen geen titel. Ik vind belangrijk dat de bezoeker totale vrijheid krijgt om te interpreteren. Soms word ik verrast wat men in mijn schilderijen ziet.”
Tijdens Buren Bijzonder biedt Tonny Strik in haar tuin een expositieplek aan kunstenaar Berry Vermeulen. Het volledige programma en de locaties waar in het eerste weekend van juni kunst te zien is, staat op www.burenbijzonder.nl.