Noordereiland 2018. Foto Renske Idema
Noordereiland 2018. Foto Renske Idema Foto: Renske Idema

Betuwse vrouwen 'op reis door Nieuw Zeeland'

maurik • Op uitnodiging van de BetuwseVrouwenClub in Maurik neemt Martin Idema, geograaf en gevorderd filmamateur, de vrouwen mee op een reis door Nieuw Zeeland, het land van de lange witte wolken. Op woensdag 19 april is iedereen van harte welkom in Dorpshuis 't Klokhuis, Sterappelhof 7 in Maurik. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen 4 euro, inclusief koffie of thee.


Harry Rienmeijer 'Appelpop' overleden

tiel • Harry Rienmeijer, presentator van Appeelpop, is op tweede paasdag overleden. Hij werd 57 jaar. Harry Rienmeijer groeide op in Tiel en was, naast zijn optredens bij Appelpop, bekend van zijn radioprogramma's voor Omroep Tiel. Rienmeijer wist sinds begin vorig jaar dat hij ongeneeslijk ziek was. Hij had kanker. Het Appelpop-publiek kent Rienmeijer vooral van zijn opvallende festivalkledij én van de doeltreffende woorden waarmee hij de festivalbezoekers aanspoorde: 'Appelpop laat je horen!' Vijf jaar geleden nam Harry Rienmeijer afscheid van Appelpop.


Brand in schuurtjes aan Duifkruid 

tiel • Aan de Duifkruid in de Tielse wijk Passewaaij stonden zondagochtend in alle vroegte drie schuurtjes in brand. Om 03.40 uur kwam de melding dat er één schuurtje in brand stond, maar toen de brandweer arriveerde waren de vlammen al overgeslagen naar twee andere schuurtjes. Er werd opgeschaald naar middelbrand. Naastgelegen panden werden direct nat gehouden om verdere uitbreiding te voorkomen. Ook werden drie gasflessen in veiligheid gebracht.

Er was sprake van veel rook en een aantal omwonenden moesten uit voorzorg hun huis verlaten. De oorzaak van de brand is niet bekend.