• De Klompenpadwerkgroep onderzoekt in weer en wind de mogelijkheden voor een Klompenpad rond Maurik.
• De Klompenpadwerkgroep onderzoekt in weer en wind de mogelijkheden voor een Klompenpad rond Maurik. Foto: aangeleverd

Werkgroep werkt aan Klompenpad bij Maurik

Nieuws

MAURIK • Rond Maurik ontwikkelt een enthousiaste werkgroep een nieuw Klompenpad. Het idee is om de route te leiden langs interessante, historische plekken rond het dorp én door het mooie buitengebied.

De werkgroep gaat het gesprek aan met grondeigenaren om de mogelijkheden voor leuke doorsteekjes te bespreken. Wie het leuk vindt om mee te helpen bij het ontwikkelen van de route, bijvoorbeeld als inwoner van Maurik, grondeigenaar, agrarisch of recreatief ondernemer, kan contact opnemen met de weerkrgeop. 

Aanmelden kan bij Martijn Grievink van SLG via m.grievink@slgelderland.nl. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) ondersteunt de werkgroep, in opdracht van de gemeente Buren.

Netwerk van Klompenpaden
In de gemeente Buren zijn al vier Klompenpaden: Batouwepad (Lienden), Errekomsepad (Erichem), Teisterbantpad (Kerk-Avezaath) en Engelroderpad (Beusichem). Ook is een route rond de stad Buren in ontwikkeling. Zodra de nieuwe wandelroutes rond Maurik en Buren worden geopend, ontstaat er een aantrekkelijk netwerk van Klompenpaden in de gemeente. Deze klompenpaden komen tot stand via een subsidie van de provincie Gelderland en een bijdrage van de gemeente Buren.

Wat zijn Klompenpaden? 
Klompenpaden zijn bewegwijzerde wandelroutes door (voormalig) agrarisch gebied. Liefst over onverharde paden, dwars door het land van de boer, langs boerenerven en over landgoederen. Er zijn nu 147 Klompenpaden en het netwerk wordt steeds verder uitgebreid. De karakteristieke bewegwijzering, maar ook de website, de app en Facebook zorgen voor een groot bereik.

SLG ontwikkelt en onderhoudt deze routes samen met lokale vrijwilligers. De werkgroep is ook nog op zoek naar enthousiaste wandelaars die het leuk vinden om in de toekomst de route te gaan controleren.
Kijk voor meer informatie op klompenpaden.nl en slgelderland.nl