• Mohammed Azaay & Amsterdams Andalusisch Orkest.
• Mohammed Azaay & Amsterdams Andalusisch Orkest. Foto: aangeleverd

Tragedie en liefde in de Agnietenhof

tiel • De komende week wordt er weer een gevarieerd programma getoond in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof. 

Op dinsdag 4 april om 10.30 uur wordt de film 'What's love got to do with it?' vertoond. Dertigers en jeugdvrienden Zoe (Lily James) en Kazim (Shazad Latif) lopen elkaar na lange tijd weer tegen het lijf. Terwijl Zoe haar tijd spendeert op datingapps, stemt Kaz in met een gearrangeerd huwelijk. Verbijsterd door Kazims keuze besluit Zoe zijn reis van Londen naar Lahore, waar zijn bruid op hem wacht, vast te leggen op film.
Op zowel dinsdag 4 als woensdag 5 april is om 20.30 uur de film 'The Banshees of Inisherin' te zien, over twee vrienden Pádraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) die op het fictieve Ierse eilandje Inisherin wonen. De nieuwste film van Martin McDonagh, met onder meer Colin Farrell, won de Golden Globe en werd genomineerd voor negen Oscars.
De wereld is een mysterieuze plek wanneer deze gezien wordt door de ogen van een dier. Op donderdag 6 april om 20.30 uur is een film te zien over EO ('eee-ohhh'). Een grijze ezel met melancholische ogen ontmoet zowel goede als slechte mensen op zijn levenspad door het hedendaagse Polen en Italië.

Toneelvoorstellingen

Op 4 april om 20.00 uur is de toneelvoorstelling 'Huisvrouwen bestaan niet' te zien van Lieneke Le Roux, Rian Gerritsen en Anouk Maas. Het publiek maakt kennis met drie vrouwen die totaal verschillend omgaan met de combinatie relatie, werk, kinderen, vrienden en familie. Deze voorstelling is gebaseerd op de bioscoophit 'Huisvrouwen bestaan niet', de best bezochte film van 2017 en genomineerd voor een Gouden Kalf. Deze voorstelling is te combineren met een diner in het Theaterrestaurant.
Op zaterdag 8 april is er om 20.00 uur een toneelvoorstelling van De Verleiders. In 2014 verrasten De Verleiders met een vlijmscherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Bezoekerswaren verbijsterd, zalen uitverkocht en de politiek bemoeide zich ermee. Maar is er daadwerkelijk iets veranderd?
In 'Jihad van Liefde' verliest Mohamed El Bachiri, een metrobestuurder uit het Belgische Molenbeek, zijn grote liefde en de moeder van zijn drie kinderen bij een terreuraanslag in de Brusselse metro. Op zaterdag 8 april om 20.00 uur is deze toneelvoorstelling te zien van Mohammed Azaay en het Amsterdams Andalusisch orkest.

Cabaret en muziek

Ook is op vrijdag 7 april om 20.00 uur een cabaretvoorstelling te zien van cabaretier René van Meurs met een avondvullend programma vol eerlijke verhalen en hilarische grappen. Ook de moeite waard is de nieuwste show van Ellen ten Damme: 'Barock'. Samen met haar band nodigt Ellen ten Damme bezoekers uit toe te treden tot haar hofhouding. Reserveren en informatie: www.agnietenhof.nl.