Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Landschapstentoonstellingen in Duitse Schloss Moyland

Algemeen

DUITSLAND • Op zondag 9 april, 9 juli en 13 augustus 2023 van 14 tot 15 uur vinden Nederlandstalige rondleidingen van de tentoonstellingen Landscapes: Florenz & Istanbul en Johann Peter Heek: Landschaften plaats. 

Tijdens een rondleiding over de begane grond van het kasteel Museum Schloss Moyland in Bedburg-Hau maken de bezoekers kennis met deze twee tentoonstellingen.

Johann Peter Heek – Landscapes

De schilderijen van Heek zijn voorbeelden van een schilderachtig realisme dat lichtomstandigheden en weersverschijnselen behandelt als dragers van stemmingen die een onmiddellijke en emotionele toegang tot het afgebeelde landschap openen. Het Museum Schloss Moyland bezit talrijke werken van Johann Peter Heek.

Landscapes – Florenz & Istanbul

Deze tentoonstelling brengt kunstenaars uit Duitsland, de Nederrijn regio en Nederland in een verrijkende dialoog met kunstenaars uit Turkije en het Midden-Oosten: Perspectief als uitvinding van het Westen heeft de West-Europese perceptie van de natuur sinds de Renaissance gevormd. In Turkije en de Arabische landen speelden geometrie, versiering en licht lange tijd een grotere rol.

Deze rondleidingen zijn in het Nederlands. Het aantal deelnemers is beperkt. De kosten bedragen drie euro voor de rondleiding plus zeven euro toegang tot het museum (parkeren en een consumptiebon van twee euro in het museumcafé inbegrepen).