Commissie: 'Vergunning terecht geweigerd'

tiel • Supermarkt Lidl mag van de gemeente Tiel niet bouwen op het terrein van het voormalige winkelcentrum Kwadrant. De gemeentelijke bezwarencommissie vindt dat de bouwvergunning voor de tweede Tielse vestiging van Lidl terecht is geweigerd.

De gemeente ziet liever dat op de nu nog grote, kale vlakte van het anderhalf jaar geleden gesloopte winkelcentrum in de wijk Tiel West woonruimte wordt gerealiseerd. Bovendien vindt de gemeente één supermarkt - Jumbo in winkelcentrum Westlede - eigenlijk wel voldoende. 

Arbeidsmigranten

Eerder wilde directeur Cees van Doorn van Uitzendbureau VDU BV uit Waardenburg, eigenaar van het voormalige winkelcentrum Kwadrant, op die plek centrale huisvesting - tientallen appartementen - voor arbeidsmigranten uit onder meer Polen en Roemenië realiseren. Omwonenden zagen dat echter niet zitten. 

De gemeente kwam vorig jaar, toen supermarkt Lidl met de bouwaanvraag voor het Kwadrant-terrein kwam, ook met een aantal bezwaren. Die bezwaren betroffen met name de vormgeving van het nieuw te bouwen supermarktpand, de beperkte parkeergelegenheid en mogelijk verkeersgevaarlijke situaties bij het lossen van de Lidl-vrachtwagens.
De vraag is of de gemeente Tiel binnenkort, zoals de gemeentelijke bezwarencommissie adviseert, met Lidl gaat praten over de obstakels die nieuwbouw in de weg staan.

Tweede vestiging

Zou de supermarkt in Tiel West er alsnóg komen, dan is dat - net als bij Jumbo - de tweede Lidl-vestiging in Tiel. Lidl heeft tot nu toe alleen een vestiging aan De Kranshof. Jumbo zetelt zowel aan De Kranshof als aan 't Westledeplein.