Man gewond bij bedrijfsongeval metaalbedrijf

tiel • Bij metaalbedrijf HKS Tiel BV aan de Biezenwei vond vorige week dinsdag rond 7.45 uur een ongeval met letsel plaats. Een medewerker van het bedrijf raakte bekneld. Hij kreeg hulp van bedrijfshulpverleners. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Hij was bij kennis en aanspreekbaar. Na de melding van het ongeval kwamen twee ambulances ter plaatse. Ook landde er een traumahelikopter. De trauma-arts is ter assistentie meegegaan met de ambulance. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. HKS Tiel BV, ofwel The Metal Company, zorgt voor de verwerking van ferro, non-ferro en elektronica.


Boom plet auto

tiel • Door de harde wind ontstond zaterdag hier en daar overlast en soms ook schade. Zo zorgde een omgewaaide boom rond 14.20 uur voor veel schade aan een personenauto. Het voertuig stond op de parkeerplaats van de sporthal aan de Predikbroerdersweg in Tiel.  Door de klap liep de auto veel schade op aan de voorruit en het dak. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd. Een berger heeft het voertuig meegenomen.


Dixieland Crackerjacks 

buren • De band Dixieland Crackerjacks speelt, op uitnodiging van de Stichting Jazz Promotion Tiel, op zondag 2 april tusseen 14.00 en 17.00 uur in De Prinsenhof in Buren. Sinds de oprichting, in 1994, is het orkest in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende oude stijl Jazzorkesten van Nederland. De professionele musici van de Crackerjacks brengen, met gevoel en liefde voor de swingende en vrolijke muziek uit de twintiger en dertiger jaren van de twintigste eeuw, een gevarieerd programma met overwegend muzikale hoogtepunten uit die tijd. 


Zilveren medaille

amsterdam/buren • In de RAI Amsterdam vond vrijdag de ontknoping plaats van twee dagen keihard strijden. De 19-jarige schilder-student Jeroen van Mourik uit Buren won de zilveren medaille tijdens de tweedaagse finalewedstrijd van Skills Heroes (nationale vakwedstrijden mbo).