• TAC-leden doen ook vaak mee aan andere evenementen, onder meer in de Tielse binnenstad.
• TAC-leden doen ook vaak mee aan andere evenementen, onder meer in de Tielse binnenstad. Archieffoto: Rob Zantinge

Leden TAC rijden Eierrit op hun paasbest

tiel • Een jarenlange traditie krijgt een week na Pasen, op zondag 16 april, een vervolg. Dan organiseert de Tielse Automobiel Club (TAC) de Eierrit. Deze tourrit door de omgeving is in de eerste plaats bedoeld voor leden van de TAC, maar ook andere oldtimerliefhebbers zijn welkom om met hun pronkstuk mee te rijden.

De rit start om 11.00 uur bij het autosloperijmuseum van Wim Reuvers aan de Latensteinse Middenweg 4 in Tiel, de clublocatie van de TAC. Deelnemers zijn al vanaf 10.00 uur welkom. Zowel voor als na de rit is er koffie met koek. 

Routebeschrijving

De deelnemers krijgen bij het vertrek een complete routebeschrijving en een lunchpakket. En daarnaast een telefoonnummer van de organisatie, zodat pechvogels - indien mogelijk - weer op weg kunnen worden geholpen óf kunnen worden afgesleept.

Al 35 jaar

De TAC bestaat al zo'n 35 jaar. De club begon destijds met zo'n dertig leden en organiseerde als eerste wapenfeit een kennismakingsrit voor oldtimerliefhebbers. Inmiddels is de club flink gegroeid naar zo'n 180 leden, waarvan doorgaans een groot deel aan de Eierrit meedoet. De variatie in merken van de diverse cluboldtimers is enorm en loopt uiteen van diverse VW-modellen tot Opels, Volvo's, Fiats, Renaults, auto's van Engelse merken, Chevrolets, Fords, Cadillacs en Citroëns. 

Meer ritten

Er zijn binnen de TAC plannen om tijdens tourritten mensen van De Zonnebloem een leuke dag te bezorgen, door ze als passagiers mee te laten rijden. Naast de op 16 april te houden populaire Eierrit, tevens de start van het oldtimerseizoen, organiseert de TAC ook dit jaar de Kersenrit (zondag 25 juni), de Snertrit (zondag 8 oktober). Bovendien is er, in samenwerking met de Stichting Anders, op zaterdag 26 augustus een rit voor mensen met een beperking uit de regio Tiel.
Wie met een rit mee wil rijden betaalt 15 euro (leden 10 euro), inclusief ontvangst met koffie en koek, ergens onderweg een koffiestop en - tijdens de Eierrit en de Snertrit - een extra stop met soep. Op de route van de Kersenrit worden onderweg, in plaats van soep, ergens in een boomgard kersen gegeten. Na afloop van elke rit is er een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.
Meer informatie: Winfred de Gooijer (voorzitter TAC), tel. 06 538 30 785 of via de website: www.tielseautomobielclub.nl