• De meeste mensen wíllen helemaal geen ruzie.
• De meeste mensen wíllen helemaal geen ruzie. Foto: Milou Oomens

Buurtbemiddeling steeds vaker nodig

culemborg • De 65 vrijwilligers van Buurtbemiddeling ElkWelzijn hebben in 2022 weer veel buren kunnen ondersteunen in het verminderen van overlast en het oplossen van conflicten. 

Buurtbemiddeling ontving bijna 400 verzoeken uit de regio voor hulp bij burenruzies. Dat zijn er 60 meer dan een jaar eerder. Inmiddels kunnen inwoners uit tien gemeenten, waaronder Tiel en Buren, een beroep doen op Buurtbemiddeling.
"2022 was een bijzonder jaar voor ons", aldus coördinatoren Buurtbemiddeling Ingrid, Linda en Carla. "We vierden ons vijftienjarig bestaan en zijn trots dat alle inwoners van de tien deelnemende gemeenten gratis gebruik kunnen maken van onze diensten."
Van de bemiddelingsverzoeken die geschikt waren, heeft Buurtbemiddeling in 2022 in 73 procent van de gevallen een positieve bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de situatie. Carla: "De meeste mensen wíllen helemaal geen ruzie met hun buren en zeggen daarom vaak lang niks als er iets is dat hun dwarszit. Op zich begrijpelijk, maar niet handig. Hoe langer je wacht om het aan te kaarten bij je buren, hoe meer kans je loopt dat er een echte ruzie van gaat komen." Buurtbemiddeling is gratis, vertrouwelijk, onafhankelijk en neutraal. Wie problemen heeft met d eburen kan bellen naar Buurtbemiddeling, 0345 225000 of mailen naar buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl. Info: www.elkwelzijn.nl/buurtbemiddeling.