• Beyond The Music heeft net een Franse tour afgerond en popelt om in Nederland te spelen.
• Beyond The Music heeft net een Franse tour afgerond en popelt om in Nederland te spelen. Foto: Beyond the Music

Audities in Zinder voor U2-projectkoor

tiel • In een theater in Dublin zit Nico Baars, directeur van Cultuurbedrijf Tiel, te wachten tot de band begint. Naast hem zitten andere Nederlandse theaterdirecteuren en leden van de officiële fanclub van U2. Ze zijn allemaal uitgenodigd om naar de tributeband Beyond the Music te komen kijken. 

Ze hebben in elk geval lef, denkt Baars, om hier in de thuisstad van de populaire rockband U2 te spelen. Je moet echt van goede huize komen, wil een Ierse tributeband naar Nederland gehaald worden. Maar al bij het eerste nummer is Nico om: “Ik had kippenvel van mijn kruin tot aan m’n tenen. En de stem van zanger Nigel Connell is gewoon griezelig gelijkend aan die van Bono. Er wordt recht gedaan aan het legendarische album The Joshua Tree.”

Live-orkest en koor

Op woensdag 18 oktober kan iedereen in Schouwburg & Filmtheater  Agnietenhof in Tiel zelf horen hoe het U2-album klinkt met een live-orkest en koor erbij. En als je gezegend bent met een goede zangstem, dan is het mogelijk om die avond zelf op het podium te staan met Beyond the Music. Want speciaal voor deze avond wordt er een koor opgericht dat onder leiding van zangdocent en dirigent Janine Waardenburg de band met hun orkest zal begeleiden.
Beyond The Music is opgericht om iconische rockmuziek te eren. Dat doen ze door orkestrale arrangementen toe te voegen aan bekende klassiekers.

Hoeveel maten rust?

"Ik ben nu heel veel aan het luisteren: hoeveel maten rust zijn het precies voordat er ingezet moet worden?" vertelt Janine Waardenburg, die met heel veel enthousiasme gestart is met dit bijzondere project. "Het toewerken naar zo'n grote show is heerlijk. Maar het vraagt ook veel van de koorleden: in korte tijd moeten alle partijen geleerd worden, dus er zal thuis veel U2 gezongen moeten worden."

Alle stemmen nodig

Sopranen, alten, tenoren en bassen; alle stemmen zijn nodig om het koor van minimaal dertig leden compleet te maken. Iedereen met enige zangervaring is welkom om zich aan te melden voor de audities op 14 april in Zinder in Tiel, via Zinder.nl/beyondthemusic. Na het vormen van het koor beginnen eind april de repetities om op 18 oktober klaar te zijn voor de grote zaal in Agnietenhof. Beyond The Music heeft net een Franse tour afgerond, maar kan niet wachten om dit najaar in Nederland te spelen.