Met PvdA-GroenLinks praten over wonen

beusichem • PvdA-GroenLinks organiseert komende donderdagavond in dorpshuis 't Zoetzand in Beusichem vanaf 19.30 uur voor alle inwoners van de gemeente Buren een gesprek over wonen. Hoe kunnen we fijn wonen en leven in onze gemeente? Hoe passen duurzaamheid, mobiliteit, sociale samenhang en biodiversiteit daarbij? Welke regie kunnen inwoners pakken?

Volgens de plannen van het kabinet moeten er de komende jaren veel woningen bijgebouwd worden. Dus ook in de gemeente Buren. Tegelijkertijd staan we voor grote maatschappelijke opgaven op het gebied van onder andere duurzaamheid, mobiliteit, sociale samenhang en biodiversiteit. Wat is de rol van de inwoners in dit proces? Of hebben de projectontwikkelaars de regie? Kunnen we al die opgaven combineren met fijn wonen en leven? PvdA-GroenLinks hoort graag hoe inwoners daar over denken. Naast de gesprekken is er muziek van Hans Visser en Irina Filipova.
De avond wordt ingeleid door Jan Goed en Jur Marringa. Jan Goed, stedenbouwkundige en voormalig directeur van de sector Ruimte in Culemborg, neemt de bezoekers mee in nieuwe vormen van wonen én wonen en duurzaamheid. Goed stond onder andere aan de wieg van de ecologische woonwijk EVA-Lanxmeer in Culemborg. Jur Marringa is fractievoorzitter van PvdA-GroenLinks in Buren. Hij vertelt over de ideeën van de PvdA-GroenLinks over wonen in Buren. Na de inleiding gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over de wensen voor een fijne woonomgeving.
Inloop: vanaf 19.00 uur. Aanmelden: woneninburen@gmail.com.