Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Hardloop- en wandelevenement dwars door ziekenhuis Rivierenland

Algemeen

TIEL • Normaal wordt het niet gewaardeerd; grote groepen wandelaars en hardlopers door de gangen van het Tielse ziekenhuis Rivierenland, maar op zondag 26 maart geldt eenmalig: hoe meer zielen hoe meer vreugd. 

Dan vindt alweer de tiende editie van de Roel Boerma Wandel- en Trimloop plaats. Met hun deelname dragen hardlopers en wandelaars bij aan projecten die het welbevinden van patiënten in het ziekenhuis versterken.

Route door het ziekenhuis

Alle wandel- en hardlooproutes lopen op 26 maart, ter ere van de tiende editie, door de hal en gangen van het ziekenhuis. Startijd is 9.00 uur voor de eerste wandelaars en 11.00 uur voor de eerste hardlopers, beide vanaf de hoofdingang van Ziekenhuis Rivierenland Tiel. 

Wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van vijf, zevenenhalf, tien en vijftien kilometer. Hardlopers kiezen uit dezelfde afstanden en de jeugdafstanden zijn 1,5 en 2,5 kilometer. Kosten voor deelname zijn 12,50 euro voor volwassenen en jeugd tot en met 16 jaar 7,50 euro. 

Opbrengst

De opbrengst is geheel ten gunste van de Stichting Vrienden voor Ziekenhuis Rivierenland Tiel. De activiteiten van deze Stichting zijn gericht op het welbevinden van de patiënten in het ziekenhuis. Ook voor mensen die, evenals het in 2013 overleden lid van atletiekvereniging Astylos Roel Boerma, te maken krijgen met de behandelingen tegen kanker. 

Zo is in 2010 de oncologische dagbehandeling ingericht met vrolijke gordijnen en natuurfoto’s. Ook zorgde de Stichting voor comfortabele stoelen als vervanging van de houten klapstoeltjes voor degenen die meekomen ter steun. Hoe hoger het welbevinden, hoe sneller het herstel.

Ook de Roparun is vertegenwoordigd op 26 maart. Voor de hoofdingang van het Ziekenhuis staat de organisatie van Roparun Team 166 met een kraam vol heerlijke paaseitjes en andere producten voor de verkoop. De opbrengst hiervan gaat rechtstreeks naar de Roparun, ten behoeve van projecten die ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Praktische informatie in het kort

Start en Finish bij hoofdingang Ziekenhuis Rivierenland Tiel.
Starttijden wandelaars vanaf 9.00 uur en hardlopers vanaf 11.00 uur
Parkeren bij het ziekenhuis is die dag gratis, net als de koffie en de thee.
Inschrijven: www.astylos.nl of op de dag zelf.