Winnaars Burgerinitiatief Awards 2022 zijn bekend

tiel • Er waren dit jaar 25 nominaties voor de Burgerinitiatief Awards binnengekomen. Vrijdag kregen de winnaars hun prijs overhandigd door wethouder Carla Kreuk, Ans Duquesnoy en Marcel van den Berg. 

"Het was ontzettend moeilijk kiezen", benadrukte Kreuk namens de jury. "Ook dit jaar zijn wij verrast door alle mooie en belangrijke initiatieven. Deze initiatieven betekenen veel voor inwoners van de gemeente Tiel." In de categorie Algemeen won Stichting Jeugd Vakantieweken Tiel. De waardering in de categorie Jongeren of Mensen met een beperking en Burgerweeshuisprijs ging naar Tiel Onbeperkt Sportief. Stadsmoestuin De Franciscushof ontving de prijs in de categorie Ouderen. Allen gingen met 1000 euro naar huis. De andere initiatieven ontvingen een brief en bloemen. De prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis, Stichting Burgerweeshuis Tiel, Gemeente Tiel en Mozaïek Welzijn.
De Stichting Jeugd Vakantieweken Tiel bestaat 64 jaar en organiseert in de zomervakantie een vakantieweek voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De vakantieweek wordt zo goedkoop mogelijk georganiseerd, zodat íedereen mee kan doen. Onbeperkt Sportief laat kinderen met een beperking al vier jaar lang kennismaken met sport en de verenigingen die dit aanbieden. Vorig jaar deden ruim 250 kinderen mee. Stadsmoestuin De Franciscushof is een grote biologische moestuin aan de J.D. van Leeuwenstaat in Tiel. De totale oppervlakte bedraagt ongeveer 3500 vierkante meter. Stadslandgoed Franciscushof ontstond tien jaar geleden als initiatief van het Inloophuis Tiel. De opbrengst gaat naar de maaltijden die twee keer per week in het Inloophuis Tiel worden klaargemaakt.