• De Beusichemse bermen moeten worden aangelegd.
• De Beusichemse bermen moeten worden aangelegd. Foto: aangeleverd

Bloemrijke bermen voor Beusichem

beusichem • In het kader van NL-DOET trof Bloemrijk Beusichem-Zoelmond zaterdagmiddag met een aantal vrijwilligers voorbereidingen voor het aanleggen van een bloemrijke berm in het dorp Beusichem. 

Gebroeders de Ronde Groenvoorziening & Civiele werken uit Beusichem had van tevoren al een stuk berm geplagd, zodat de werkgroep dat kon egaliseren en klaar kon maken om later in te kunnen zaaien met bermzaad. Ook moeten de boomspiegels op de Markt bijgewerkt worden en een stuk berm in de Ganssteeg, tegenover de slager. De actie is opnieuw het startsein om, samen met de bevolking, de dorpen er elk jaar iets mooier uit te laten zien.
De initiatiefnemers vragen hulp van iedereen die hart heeft voor de natuur om samen met hen aan dit project te komen werken. Met een spa, een hark en een paar tuinhandschoenen kan iedereen mee komen helpen. Op de maandagen 20 en 27 maart wordt er van 14.00 tot 15.00 uur aan de bermen gewerkt. Op maandag 27 maart worden de bermen ingezaaid.
De stichting komt graag in contact met bewoners en hun wensen horen met betrekking tot het bloemrijker maken van perken en stroken, zodat een samenwerking ontstaat waar iedereen blij van wordt. Ook bedrijven kunnen meewerken, bijvoorbeeld door rond hun bedrijventerrein te verfraaien en bijvoorbeeld bollen te planten of bloemen te zaaien. Informatie: 06 150 25 083.