15.000 euro extra voor herstel geluid Joods Gedenkteken

tiel • De gemeente Tiel trekt 15.000 euro extra uit voor herstel van het geluid van het Joods Gedenkteken. Het Gedenkteken herdenkt de Tielse Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De huidige technische installatie is na ruim twee decennia versleten. De resterende geluidsbanden voldoen niet aan de eisen van deze tijd. 

4 mei

De gemeente streeft ernaar dat het gedenkteken op 4 mei (Nationale Dodenherdenking) weer werkt.


Muziekuitvoering Kunst na Arbeid in 'In de Gaard'

ingen • Harmonievereniging Kunst na Arbeid uit Ingen geeft op zaterdag 18 maart in dorpshuis 'In de Gaard', Dr. A.R. Holplein 13-15 om 19.30 uur haar jaarlijkse muziekuitvoering. De gehele vereniging zorgt volgens Kunst na Arbeid voor een aantrekkelijk en gevarieerd programma. Het harmonieorkest en het leerlingenorkest treden op, evenals de jeugdslagwerkgroep. De toegang is gratis.


Auto total loss bij eenzijdig ongeval

erichem • Bij een eenzijdig ongeval op de Erichemsewal in Erichem belandde een auto woensdagavond rond 21.30 uur op de kop op de weg. Ook werd bij het ongeval een boom geraakt. De brandweer en de ambulancedienst kwamen naar de plek van het ongeval. De brandweer heeft het voertuig veilig gesteld. De ambulance hoefde niemand mee te nemen naar het ziekenhuis.