Open dag Ridderweide Tennis en Padel in Tiel

tiel • Ridderweide Tennis en Padel houdt op zaterdag 25 maart de jaarlijkse open dag. Bezoekers kunnen kennismaken met de club, een balletje slaan op de tennisbaan of een clinic volgen op de padelbanen. 

Padel is de snelstgroeiende sport van Nederland. Het is een racketsport met veel kenmerken van tennis, squash en een vleugje beachtennis. Ridderweide beschikt sinds juli 2022 over vier outdoor-padelbanen.
Bij Ridderweide kan ook worden getennist op één van de vier vernieuwde tennisbanen. Begin 2022 zijn de tennisbanen volledig op de schop gegaan en voorzien van een nieuwe drainage, lavalaag en een nieuw kunstgrasveld.
Een lidmaatschap van Ridderweide betekent ook een lidmaatschap van de KNLTB. Hierdoor kunnen leden zich ook inschrijven voor competities en toernooien in de regio. Jaarlijks wordt er voor tennis de voor- en najaars én een zomeravondcompetitie gehouden. Voor padel zijn er het hele jaar door vier competities. Verder organiseert Ridderweide zelf ook toernooien, zoals het Midsummer-toernooi in de tweede week van juli, het Stampotten Dubbeltoernooi in november en - dit jaar voor het eerst - begin maart het Apres Ski Toernooi.
Tijdens de open dag geeft Bounce Racketsports clinics. Bounce Racketsports verzorgt bij Ridderweide ook de trainingen. Op de open dag kunnen belangstellenden kennismaken met de trainers en de mogelijkheden bespreken.
Wie kennis wil maken met Ridderweide kan zich voor de open dag aanmelden via de link http://bit.ly/opendag_ridderweide en aangeven welke racketsport(en) hij of zij wil uitproberen.
Op basis van leeftijd en voorkeur wordt er - in samenspraak met Bounce Racketsports - een indeling gemaakt. Belangstellenden kunnen op die dag ook gewoon binnenlopen en een racket pakken om een balletje te slaan.