AWP & Water Lokaal: los van de Haagse politiek

rivierenland • De Algemene Waterschapspartij (Water, Klimaat, Natuur) en Water Lokaal staan nadrukkelijk los van de landelijke partijen. 

De AWP deed in 2008 voor de eerste keer mee aan de waterschapsverkiezingen en heeft zich inmiddels verbreed tot een partij voor provincies en waterschappen, met de focus op water, klimaat en natuur. "Wij willen het verschil maken in de eigen regio, op een verstandige en verantwoordelijke wijze. Voor een leefbaar Nederland voor onze kinderen." 

De AWP wil dat waterschappen en provincies zich voorbereiden op een toekomst met zeespiegelstijging, met heftige buien en met lange perioden van droogte.
Water Lokaal doet eveneens voor het eerst mee met de verkiezingen. De partij wil meer invloed en betrokkenheid op de eigen lokale omgeving. "Te vaak ziet de partij grote ingrepen van het Waterschap op de lokale omgeving die onvoldoende aansluiten bij de wensen, kennis en inzichten van de direct omwonenden. Juist de lokale kennis en betrokkenheid is nodig om mensen ook mee te krijgen in aanpassingen die hard nodig zijn." Water Lokaal gaat voor maatwerk en draagvlak. Tegelijk wil de partij veel meer tempo zien vanwege de pittige risico's door te veel of juist te weinig water. Lijsttrekker is Dick van Zanten, oud-wethoudervan een lokale partij in Gorinchem.