Alzheimer Trefpunt

tiel • In het Toon Hermanshuis Tiel, Doctor Schaepmanstraat 23, wordt op dinsdag 14 maart van 19.00 tot 21.00 uur het Alzheimer Trefpunt gehouden. Het thema voor deze avond is 'Wat, wanneer en hoe neem je medische en financiële beslissingen'. Mr. Roland Kok, notaris in Tiel, bespreekt wilsbekwaamheid en wilsonbekwaamheid bij het opstellen en afsluiten van een testament. Ook komt de problematiek van de eigen bijdrage in de Wet Langdurige Zorg aan de orde. Het Alzheimer Trefpunt Tiel is elke tweede dinsdag van de maand geopend voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Hulpverleners en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. Inloop: 19.00 uur; start programma: 19.30 uur; einde: 21.00 uur. Info: 06 22449673.


IGRA nodigt Oekraïeners uit 

tiel • Internationale dansvereniging IGRA te Tiel nodigt de Oekraïense bewoners in de regio uit om op maandag 13 maart gratis mee te komen dansen. Dat kan in gymzaal Rauwenhof, Suze Groenewegstraat 104 in Tiel, van 19.30 tot 21.30 uur. Tijdens deze les, onder leiding van dansdocent Leo van der Heijden, komen de wat sneller aan te leren dansen aan bod. De dansen zijn gericht op de volwassenen en jeugd vanaf 16 jaar. "Het is fijn om even de gedachten los te kunnen laten tijdens het dansen", aldus Van der Heijden. "De les wordt zoveel mogelijk in het Engels gegegen, maar van een taalbarrière heb je tijdens het dansen weinig last. De bewegingen spreken voor zich en zijn goed na te doen." Er komen dansen uit diverse landen, zoals Roemenië, Israël en Frankrijk, voorbij. De dansers van IGRA willen de mensen uit Oekraïne graag een gezellige avond bieden, met dans en vrolijkheid. Ook de leden van de gastgezinnen zijn welkom. Info: Inge Boerma-Tuttel, 06 130 41 325; igrasecretariaat@gmail.com; www.igradans.nl.


High tea met Kunst en Vriendschap

maurik • Het Midden- en Opstaporkest van Muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik geven op zondag 26 maart om 15.00 uur in dorpshuis 't Klokhuis een High Tea concert. Beide orkesten spelen, samen en afzonderlijk van elkaar, leuke muziekstukken spelen. Ook worden er smakelijke hapjes geserveerd. Kaartjes zijn te koop via de website van Kunst en Vriendschap, www.kunstenvriendschap.nl. Kunst en Vriendschap is een bloeiende vereniging met meerdere orkesten. Onlangs werd een succesvolle Play-in georganiseerd, waarbij het Middenorkest werd uitgebreid naar maar liefst 58 muzikanten.


Muziekuitvoering Kunst na Arbeid

ingen • Harmonievereniging Kunst na Arbeid uit Ingen geeft op zaterdag 18 maart om 19.30 uur haar jaarlijkse muziektuitvoering in dorpshuis In de Gaard, Dr. A.R. Holplein 13-15. Het harmonieorkest en het leerlingenorkest treden op, evenals de jeugdslagwerkgroep. Het belooft een gezellige en gevarieerde muzikale avond te worden. De toegang is gratis.