Aanpak overlast in Damstraat en Vleesstraat langer

tiel • De gemeente Tiel blijft en haar samenwerkingspartners blijven de forse parkeeroverlast en overlast gevend gedrag, zoals drank- en drugsgebruik op straat, in de Damstraat en de Vleesstraat nog even aanpakken. In de periode 20 december vorig jaar tot 7 januari dít jaar zetten zij ook al extra capaciteit en maatregelen in. Boa’s en politie handhaafden in die periode op overtredingen. Er werden onder meer 160 bekeuringen uitgedeeld. Ook is met omwonenden en ondernemers gesproken, om inzicht te krijgen in onveiligheidsgevoelens en de mate van overlast. De contacten met de wijkagent, de wijkboa en de wijkregisseur van de gemeente zijn versterkt. Er zijn afspraken gemaakt om overlast structureel tegen te gaan en de meldingsbereidheid te vergroten. Besloten is om deze actie te continueren tot en met 31 maart.


Met auto in de sloot

zoelen • Een automobiliste die op de Beldertseweg (N835) in Zoelen richting Tiel reed, belandde in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen half twee aan de linkerkant van de weg in de sloot. Daarbij werd een aantal houten paaltjes van een hekwerk omver gereden. De ambulancedienst heeft de bestuurster nagekeken, maar zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een berger heeft het voertuig uit de sloot getakeld en meegenomen.


Schoorsteenbrand

tiel • Een brand in de schoorsteen van een woning aan de Bruynisstraat in Tiel werd zondag om 18.30 uur gemeld. Een bewoner uit de straat eráchter zag uit de pijp plotseling veel rook en vuur komen. Direct werden de hulpdiensten gebeld en de bewoners gewaarschuwd. De brandweer kwam met twee voertuigen, waaronder de hoogwerker, ter plaatse. De brandweer heeft onder andere de kap van de pijp afgehaald en de pijp veilig gesteld.