'Open dag' IW Midden

tiel • Techniekopleiding IW Midden, locatie Tiel (Teisterbantlaan 1a), zet komende donderdag de deuren open voor jongeren en zij-instromers met belangstelling voor een loopbaan in de installatie- of elektrotechniek. Belangstellenden zijn welkom van 14.00 tot 19.00 uur.

Technische mbo-opleidingen winnen aan populariteit, zo blijkt uit onlangs gepubliceerde cijfers van de MBO Raad. Dat is onder meer te verklaren door de goede loopbaanperspectieven en salariëring die de installatiebranche biedt, mede als gevolg van de energietransitie.

Elders in het land

Het opleidingsbedrijf in Tiel is niet de enige techniekopleiding die donderdag bezoekers ontvangt. Ook elders in het land openen opleidingsbedrijven in de installatie- of elektrotechniek de deuren voor belangstellenden. De landelijke open dagen op 9 maart zijn een initiatief van de samenwerkende opleidingsbedrijven in de installatie- en elektrotechniek en Wij Techniek, het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche.
Bezoekers kunnen kennismaken en praten met instructeurs en coaches over het de verschillende mogelijkheden en beroepen en het aanbod van opleidingen en specialisaties in de installatie- en elektrotechniek. Specialisaties in de installatietechniek zijn talrijk. Ze variëren van installatie van en onderhoud aan sanitaire en cv-installaties tot aan het werken met elektrotechnische of werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast zijn er zeer specifieke specialisaties als het werken met transportinstallaties of warmte- en koeltechniek.

Voorloper

IW is dé opleider in de elektro- en installatietechniek. De techniekopleiding voorziet bedrijven van kwalitatief goed opgeleid personeel en krijgt energie van het (bij)scholen van deze medewerkers. IW is voorloper op het gebied van kwaliteitsregelingen en de kwaliteit van beroepspraktijkvorming. Daarnaast ziet IW het als zijn taak om de branche te profileren als aantrekkelijke werkgever én om een bijdrage te leven aan de belangrijke transitie richting duurzaamheid.


NLdoet: 't Klokhuis

maurik • Vrijwilligers steken zaterdagochtend tijdens NLdoet bij dorpshuis 't Klokhuis in Maurik weer de handen uit de mouwen. Ze gaan ramen en deuren schoonmaken, het grasveldje maaien, het terras vegen, bloempotten vullen én rommel en vuil op het buitenterrein opruimen. Belangstellenden kunnen meedoen en zich opgeven via secretariaat@klokhuismaurik.nl. De vrijwilligers worden verwend met koffie, thee en wat lekkers.