• Het 18-jarige talent Merle van der Lijke.
• Het 18-jarige talent Merle van der Lijke. Foto: Maarten Noordijk

Harpiste Merle van de Lijke met orkest naar Lingecollege

Algemeen

TIEL • Het Betuws Symfonie Orkest speelt in haar voorjaarsconcert, op zondag 19 maart om 15.30 uur, samen met het 18-jarige talent Merle van der Lijke in het Lingecollege (Lyceum, Heiligestraat 78). 

BSO’s jongste soliste ooit soleert in het concert voor orkest en harp van Glière. Merle komt uit Gelderland en is nu eerstejaars aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij beleefde met haar harp al veel muzikale avonturen. Met zus Sarah (fluit) was ze als jonge held van Paul Witteman te gast bij Podium Witteman. Vorige jaar won Merle de tweede prijs en de Laureatenprijs op het Prinses Christina Concours.

Eerder won ze prijzen bij onder andere het Rosa Spier Harp Concours, het Archipel Muziekconcours, PCC en Classic Young Masters. Als opening voert het Betuws Symfonie Orkest de ouverture ‘Tancredi’ van Rossini uit. Het orkest sluit af met de Achtste Symfonie van Beethoven. Deze symfonie uit 1813 zit boordevol lichtvoetige melodieën en grapjes.

Muzikale middag
Het Betuws Symfonie Orkest bestaat uit 45 enthousiaste amateurmusici uit de Betuwe, onder leiding van dirigent Nicholas Devons. Het BSO repeteert wekelijks op maandagavond in Zinder Tiel.

Entree: voorverkoop 13 euro via www.betuwssymfonieorkest.nl, aan de zaal 15 euro. Studenten en jongeren betalen maximaal 13 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.