• Een prachtige pot hockey en een mooi verjaardagscadeau.
• Een prachtige pot hockey en een mooi verjaardagscadeau. Foto: Helly Bonet

Kromhouters D1 verslaat QZ D1 met 3-2

Sport

TIEL • De hockeydames van Kromhouters D1 wonnen het afgelopen weekeinde thuis met 3-2 van QZ D1 uit Nijmegen, de nummer twee.

Het werd voor de Tielse dames een moeilijke wedstrijd. Uit verloor Kromhouters D1 wat ongelukkig met 1-0, maar dit keer kwam het team met bijna twee doelpunten geweldig uit de startblokken. Een geweldige lange bal van Maartje Beekman kwam aan bij Loïs Holster, die de vrijstaande Quinty van Baaren wist te vinden met de op dat moment terechte voorsprong. Een mooie strafcorner van QZ was onhoudbaar, waardoor de hockeysters met 1-1 gingen rusten.

Topniveau
Ook na de rust golfde het spel heen en weer. Het werd een wedstrijd op topniveau en een enorm hoog tempo. QZ kwam in een uitbraak mooi op 2-1. Zoals zo vaak ging er bij de Kromhouters een schepje bovenop met een geweldige tip in van - opnieuw - Quinty van Baaren, die zo voor de gelijkmaker op het scorebord zorgde.

Droog geplaatst schot
In het laatste kwart wilden beide ploegen natuurlijk winnen en uiteindelijk was de individuele actie van Noor van Oostveen beslissend. Een droog geplaatst schot betekende de 3-2 voor de Kromhouters. Al met al een prachtige pot hockey en een mooi verjaardagscadeau voor coach Justin van Wissen, die de teamspirit roemde.

Volgende week speelt Kromhouters D1 tegen de nieuwe nummer twee, Nieuwegein, en op 19 maart komt koploper Rosmalen op bezoek.