NLdoet op Joodse begraafplaats en Ter Navolging

tiel • Ook dit jaar is het op de historische Joodse begraafplaats en op Ter Navolging NLdoet, met steun van het Oranjefonds. Op vrijdag 10 maart op de Joodse begraafplaats aan de Voor de Kijkuit en op zaterdag 11 maart op Ter Navolging, aan de Lingedijk, wordt tussen 10.00 en 14.00 uur gewerkt aan het verder herstellen van het historische karakter van beide begraafplaatsen. Er wordt onderhoud gepleegd in het groen en bij de grafmonumenten. Er wordt schoongemaakt en opgeknapt, zodat de begraafplaatsen daarna klaar zijn voor het nieuwe bezoekersseizoen. Ook dit jaar gebeurt dat samen met de professionals van Aanpak Bouw & Riool, Van Luijn Natuursteen en De Steen. Aanmelden kan via NLdoet.

Activiteiten

Dit jaar bestaat de stichting Ter Navolging Tiel 25 jaar, reden te meer tal van activiteiten te ontplooien. Daaronder Herdenkingsdagen, Open Dagen en Open Monumentendag.


Vier inbraken én een poging in Tiel

tiel • De politie publiceert periodiek het aantal inbraken en pogingen tot inbraak in de gemeente Tiel. Voor Tiel zijn er door de politie over de afgelopen week twee inbraken gemeld. In deze week zijn er geen pogingen tot inbraak gemeld voor deze gemeente. Kijkend naar de gehele provincie Gelderland zijn er volgens de cijfers van de politie over de afgelopen week 42 inbraken en 10 inbraakpogingen gemeld. In de afgelopen dertig dagen zijn er in de gemeente Tiel in totaal vier inbraken en één poging tot inbraak gemeld.

Lamp laten branden

Wie de kans op een inbraak in zijn woning zoveel mogelijk wil beperken, kan zelf genoeg dingen doen. Ben je bijvoorbeeld niet thuis, laat dan altijd minstens een lamp aan. Laat geen ramen open staan, ook al is het maar een klein stukje. Doe ook kiepramen goed dicht.


Jantje Beton

tiel • In de week van 6 tot en met 11 maart wordt gecollecteerd voor Jantje Beton, die buitenspeelactiviteiten voor de jeugd stimuleert. In Tiel wordt gecollecteerd door ReddingsBrigade Rivierenland, Scouting Phoenix Tiel, TFCC DE Weirijders, BC Thiela en AV Astylos.