• Yentl en De Boer spelen vrijdag 'Modderkruipers'.
• Yentl en De Boer spelen vrijdag 'Modderkruipers'. Foto: aangeleverd

Agnietenhof: van Presque tot 'powerrrrr'

tiel • In de Kleine Zaal van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof draait vandaag (dinsdag) om 20.30 uur de film 'Piece of my heart', een Nederlandse dansfilm die in de zeventiger jaren speelt. En er is de komende dagen meer te doen in de Agnietenhof.

Zo is er goed nieuws voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen is vergaan na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik komt woensdag namelijk naar de Rabozaal, waar hij vanaf 20.00 uur enigszins vergeetachtig maar opgewekt naar de eindstreep gaat.
'Presque' heet de film die woensdag vanaf 20.30 uur in de Kleine zaal te zien is. De een is een workaholic met een luguber beroep, de ander een filosoof met een lichamelijke beperking. Wanneer een ongeluk hen samenbrengt, ontstaat er een onverwachte vriendschap.
Yentl en De Boer komen vrijdag met 'Modderkruipers' naar de Rabozaal. Deze cabaretvoorstelling begint om 20.00 uur. Je hebt vissen die zich bij het eerste teken van gevaar diep in de modder verstoppen. Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper. Ingewikkelde gesprekken? Verdwenen is de vette aal.
De 2+ Efteling-Musical 'Jokie en Jet, reizen is een feestje!', een groot theaterfeestje voor de allerkleinsten, is zaterdag twee keer te zien; om 11.00 uur en om 14.00 uur.
Cabaret van Jasper van der Veen is met het programma 'Niet gehinderd door enige kennis' zaterdag om 20.00 uur te ondergaan in de Kleine Zaal. Jasper van der Veen zit propvol grootse plannen, sterke grappen, vage herinneringen, dubieuze argumenten, scherpe bespiegelingen, slap geouwehoer en prachtige verhalen.
Pocket Opera komt zondag om 12.00 uur naar de Zinder Zaal met 'Opera op de eerste rang!' De mooiste operamuziek met passie en in prachtige kostuums gezongen. Duetten, aria's en koorstukken uit beroemde opera's van Mozart, Verdi en Donizetti zijn ontroerend, krachtig, helder en af toe ook komisch. In dit concert wisselen bekende en onbekende stukken elkaar af. De operaweetjes en anekdotes uit de operageschiedenis hoort u van presentator Gerard Legeland.
'Het Laagland', 8+ muziektheater door Pippi Powerrrrr, is zondag vanaf 14.30 uur te zien in de Kleine Zaal. Deze spannende tijd, waarin er zoveel gebeurt en niets meer vanzelfsprekend lijkt, vraagt om frisse inzichten en nieuwe powerrrrr. Reserveren/info: www.agnietenhof.nl