Guus' allerliefste wens, gamen met zijn held Joran Bawz ('Game Bawz'), gaat in vervulling.
Guus' allerliefste wens, gamen met zijn held Joran Bawz ('Game Bawz'), gaat in vervulling. Foto: Aangeleverd

In favoriete auto én gamen met Joran

lienden • De 6-jarige Guus uit Lienden is dol op gamen. Zijn allerliefste wens is om samen met zijn held Joran Bawz, beter bekend als Game Bawz, te gamen. Omdat Guus vanwege zijn ziekte hypogammaglobulinemie een zware tijd doormaakt, vervult Make-A-Wish Nederland zijn allerliefste wens.

Guus en het gezin worden thuis opgehaald door een limousine én een stoere Lamborghini, want die laatste is zijn favoriete auto. Op weg naar avonturen en verrassingen.
Familie, buurtbewoners en vrienden verzamelen 's ochtends bij het huis van Guus om hem en het gezin uit te zwaaien. De sfeer zit er al goed in als de witte limousine met zijn naam erop en de coole Lamborghini met veel geluid de straat in komen rijden om Guus, zijn ouders, broer en twee zussen op te halen. Guus vindt het allemaal supertof en glimlacht van oor tot oor.
"Vandaag ben ik de baas en mag ik alles bepalen”, roept hij met een brede glimlach. Meerijden in een Lamborghini is voor hem een groot feest. Eerst passeren ze de school van Guus, waar alle kinderen hem buiten luidkeels met vlaggetjes en ballonnen opwachten. De Lamborghini laat zich eerst nog even flink horen en gaat dan, gevolgd door de limousine, op weg naar de locatie waar Guus Joran Bawz gaat ontmoeten.
Guus herkent Joran bij aankomst direct en kan zijn enthousiasme niet langer bedwingen. Hij springt en danst van blijdschap. Na een stevig spelletje Brawl Stars gamen met Joran en een dikke knuffel van hem, is het tijd voor de lunch. En er volgen nog veel meer verrassingen. Ditmaal neemt Guus zelf ook plaats in de limousine bij zijn ouders, broer en zus, terwijl zij richting de volgende locatie rijden.

Snoepjes maken 

"Wat een dikke limousine is dit", roept hij uit volle borst. Het gezin gaat zelf snoepjes maken en vervolgens naar een game hall om nog meer te gamen én te bowlen. Guus krijgt daar zijn eigen bowlingkegel met zijn naam erop en deze mag ook mee naar huis. Nog een laatste stop-over om frietjes te eten bij de McDonald's, waar Guus vol trots zijn eigen ijsje maakt. En daarna nog één keer in de limousine die het gezin thuisbrengt. Het is een wensvervulling om nooit meer te vergeten.

Vertrouwen en kracht

Guus leefde enorm naar zijn wensvervulling toe. Hij straalde en kon zijn geluk niet op. Het was een aaneenschakeling van bijzondere en mooie momenten. Zijn allerliefste wens ging in vervulling. Hopelijk heeft Guus hiermee vertrouwen gekregen om de toekomst aan te kunnen. Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer vertrouwen en kracht geeft, en blijvend impact heeft.

Make-A-Wish

Elke dag horen gemiddeld vier families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Daarom vervult Make-A-Wish Nederland de allerliefste wens van al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar. Website: www.makeawishnederland.org