• Vrijwilligers van Stichting Flipje aan het bakken voor het goede doel.
• Vrijwilligers van Stichting Flipje aan het bakken voor het goede doel. Foto: Elly van Kuilenburg

Stichting Flipje haalt 1150 euro op voor aardbevingsgebied

Algemeen

KAPEL-AVEZAATH • Zaterdagmiddag 18 februari tussen 12.00 en 17.00 uur staken de vrijwilligers van Stichting Flipje in Kapel-Avezaath letterlijk de handen uit de mouwen. 

Met als doel om geld op te halen voor de slachtoffers in het aardbevingsgebied op de grens van Turkije en Syrië. Het gebied dat tot twee maal toe werd getroffen door een zware aardbeving.

Bij binnenkomst waren vrijwilligers druk bezig om hapjes te maken voor hun dorpsgenoten. Een tafel vol Turkse lekkernijen stond klaar voor de welwillende bezoeker die hartelijk welkom werd geheten. Voor circa één euro per stuk kon wat lekkers mee naar huis worden genomen.

Voor een relatief klein dorp was het meeleven groot. Zekiye Özgün, organisator van Stichting Flipje vertelt: “Wij hebben vaker projecten gedaan. We hebben bijvoorbeeld ook een actie gedaan voor de vluchtelingen in Griekenland. Dit project is nieuw. We merken dat de kerk en de inwoners erg met ons mee leven en helpen met de donaties. Pas kwam er een vrouw binnen lopen met acht Turkse pizza’s en ook nog veertig euro aan donatie. En zelfs kinderen haalden hun spaarpot leeg voor deze actie’. Aan het eind van deze succesvolle dag bleek dat er maar liefst 1150 euro is opgehaald.

Stichting Flipje
Stichting Flipje is een organisatie is opgericht is door vrijwilligers met een migratie achtergrond. Ze bieden onderwijshulp en organiseren daarnaast recreërende activiteiten voor jong en oud. Het voornaamste doel van de Stichting is het leveren van een bijdrage aan het bevorderen van een zo optimaal mogelijke participatie, emancipatie en integratie. Daarbij wordt ook het contact met dorpsbewoners gezocht.