• Elf jeugdpitchers kregen een intensieve training.
• Elf jeugdpitchers kregen een intensieve training. Foto: Camiel Schreuder

Oud international De Vries traint jeugd De Panters

tiel • De jeugd van De Panters kreeg zaterdag een hele speciale training. Althans: een deel van de jeugd. Voor alle pitchers (werpers) van de jeugdteams had De Panters oud-international Eric de Vries uitgenodigd om een clinic te geven.

De Vries is een van Nederlands beste pitchers ooit. Hij pitchte op EK’s, WK’s en zelfs op de Olympische spelen in Seoul en is al honkballend de hele wereld over geweest. Na zijn actieve honkbalcarrière werd hij coach van diverse Nederlandse teams. In 2008 startte De Vries zijn ‘Eric’s Pitching Academy’, waarmee hij de enige in Europa is met een private honkbalschool. De Panters was een van de eerste verenigingen die De Vries destijds uitnodigde om trainingen te geven.

Duizend-en-één dingen

Pitching bij honkbal is een van de moeilijkste functies in de sport en bij elke worp zijn er duizend-en-één dingen waar je aan moet denken om alles goed te doen.
Het was hoog tijd om die kennis weer eens bij te spijkeren, voor zowel de pitchers, de catchers als de coaches.

Intensieve training

De hele zaterdagochtend kregen elf jeugdpitchers een intensieve training met persoonlijke begeleiding en na afloop hadden ze genoeg tips en informatie om het seizoen '23 halverwege maart af te trappen.
Zodra het veldseizoen begonnen is, komt De Vries nog enkele malen terug om de vaardigheden van de pitchers nog verder te verdiepen.