Dynamic Tennis: tennis maar ánders

tiel • Dynamic Tennis is het dertig jaar oude broertje van tennis, badminton, tafeltennis, squash én van het jongste broertje padel. Een balsport dus met een racket. En een netje. Het wordt gespeeld bij Keep Fit in Tiel

Wat Dynamic Tennis leuk maakt? Ten eerste natuurlijk het sporten zelf. In beweging zijn en blijven. Dynamic Tennis vergroot het reactievermogen, vergt uithoudingsvermogen, vereist spelinzicht en is dermate uitdagend voor lichaam en geest, dat bij Keep Fit het spel maar een kwartier per potje duurt. Wie na afloop niet zweet, heeft niet goed gespeeld. En tóch kan iedereen tot op hogere leeftijd Dynamic Tennis spelen, want de materialen zijn licht en blessures zijn zeer zeldzaam.
Kort uitgelegd is Dynamic Tennis een tennisdubbel met een net dat iets lager hangt, maar met een puntentelling als van tafeltennis. Vanwege de lichte materialen wordt het binnen gespeeld.
Het kan worden gespeeld met een speciaal DynTen racket, maar ook met een junioren-tennisracket; niet langer dan in totaal 58 centimeter. De bal is van softschuim en het veld is niet groter dan de binnenlijnen van een badmintonveld; elf bij vijf meter). Meer informatie is te vinden op de site van de Dynamictennis Bond Nederland (https://www.dynamictennis.nl/) of op de site van Keep Fit Tiel (https://www.keepfittiel.nl/Sporten/dynamic-tennis/)
Wat Dynamic Tennis anders maakt? De grote uitdaging voor beginners, de spelers moeten de bal om de beurt (terug)spelen. Hoe verleidelijk ook, maar wie twee keer de bal achter elkaar speelt geeft een punt aan de tegenstander. Dat maakt anticiperen op de slagen van de tegenstander een absolute must, want op een veldje van elf bij vijf meter loop je elkaar al heel snel in de weg. Dus dat vereist nogal wat tactisch inzicht. En wie dat niet heeft moet heel snel zijn om alsnog op tijd bij de bal te zijn als het zijn beurt is om te slaan, volgens de aloude regel 'Wie z'n hoofd niet gebruikt moet z'n benen gebruiken'. En als je een goede techniek hebt ontwikkeld om de bal te plaatsen, te vertragen of te versnellen, kun je de tegenstander dus verschalken, omdat je weet welke tegenstander terug moet slaan. Kortom, Dynamic Tennis is het snelle broertje van tennis, vergroot het reactievermogen zoals bij squash en tafeltennis en doet een beroep op het uithoudingsvermogen als bij badminton. Vandaar dat Dynamic Tennis onderdak heeft gevonden bij Keep Fit Tiel, want Dynamic Tennis houdt mensen fit.

Vrijblijvend proberen

Wie een keer gratis en vrijblijvend mee wil doen om te kijken of het iets voor hem of haar is, is van harte welkom op donderdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur in de Betuwehal, Wadenoijenlaan 399 in Tiel. Meer weten? Mail naar info@keepfittiel.nl en Keep Fit neemt contact op.