Slagwerkers Tineke, Jan, Marlies en Thijmen met de Boomwackers
Slagwerkers Tineke, Jan, Marlies en Thijmen met de Boomwackers Foto: Muziekvereniging Kunst en Vriendschap

'Play in' concert met 57 muzikanten

maurik •  Aan de Play in van muziekvereniging Kunst en Vriendschap deelnemende muzikanten staan voor een geweldige uitdaging. Op zaterdag 25 februari maken zij, na slechts één dag repeteren, een muzikale reis rond de wereld. Het orkest bestaat uit leden van de vereniging en er is daarnaast een grote toestroom van muzikanten van buiten de vereniging die dolgraag een dag mee komen doen. In totaal bestaat het orkest op 25 februari uit maar liefst 57 muzikanten uit de wijde omtrek. In Dorpshuis 't Klokhuis gaan ze allemaal samen repeteren, om aan het eind van de dag een spetterend eindconcert te geven. De reis rond de wereld wordt muzikaal ingevuld met onder meer Spaanse invloeden én Israëlische invloeden, middels het stuk 'Shalom' van Philip Sparke. Ook wordt er afgereisd naar Azië, met de 'Singapore suite' van Jan van de Roost. De slagwerkers gaan een heel apart instrument gebruiken: Boomwackers, een soort plastic buis die op een andere buis wordt geslagen, waardoor een toon ontstaat. Het concert begint om 16.30 uur en is gratis toegankelijk.


Expositie fotoclub

buren • Fotoclub Reflectie Lienden exposeert tussen 2 maart en 29 april in galerie Achterburen aan de Achterbonenburg 8 in Buren. De fotoclub laat een verzameling zien van zwart-witfoto's, gemaakt in het stadje Buren. De foto's zijn te bewonderen tijdens de openingstijden van de galerie, op donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur. Meer info: info@fotoclub-reflectie-lienden.nl


Dansen op de grootste hits 

culemborg • 'We Love '70s '80s', een manier om een avond vol plezier en herinneringen te beleven, komende zaterdag vanaf 20.00 uur in de Gelderlandfabriek. Deze decennia stonden bekend om hun verscheidenheid aan muziekstijlen, van disco tot new wave en pop.